"Gospodar Kosova" započeo razgovore o tribunalu za suđenje Srbima

Veselji je na komeoraciji u selu Studimlje, kod Vučitrna, rekao da je upravo danas na tu temu započeo sastanke u parlamentu sa predstavnicima pravosuđa I udruženjima nestalih I žrtava rata

  • 11
Kadri Veselji Foto: Profimedia/Abaca Press

Kadri Veselji, predsednik paralamenta tzv. Kosova i lider najuticajnije Demokratske partije Kosova, kojeg zovu i "gospodarom Kosova", najavio je da će se na dnevnom redu skupštine naći inicijativa za formiranje tribunala za zločine i navodni genocid, koji su počiili Srbi tokom poslednjih sukoba na Kosovu.

Veselji je na komeoraciji u selu Studimlje, kod Vučitrna, rekao da je upravo danas na tu temu započeo sastanke u parlamentu sa predstavnicima pravosuđa I udruženjima nestalih i žrtava rata.

Sve to je, kazao je, bilo u cilju donošenja odluke o uspostavljanju tribunala na Kosovu ili Međunarodnog suda koji bi sudio Srbima za navodno zločine.

- Nećemo stati dok ne dođemo do istine - rekao je Veselji i dodao da Priština želi mir, ali želi, kaže, i odmazdu zasnovanu na međunarodnoj pravdi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gevera

    2. maj 2019 | 17:10

    A ti Srbijo i dalje cuti...

  • Aca Bg

    2. maj 2019 | 18:57

    Mnogo drame svi oni. Baš njih briga za žrtve, samo traže način da napakoste Srbiji. Oni koji su činili gnusne zločine nad Srbima ili nisu kažnjeni ili su dobili smešne "kazne". Mi moramo da se čuvamo, ovo su lisice, a bojim se da ćemo opet biti proglašeni za genocid, jer su sudovi (ne)pravde svi korumpirani i plaćeni nezamislivim svotama novca da bi optuživali Srbiju, a oslobađali i štitili prave zločince.

  • Алф

    2. maj 2019 | 17:59

    Добићеш ти своје усранко...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA