Nekoliko stranaka osudilo Šešeljev skup u Hrtkovcima: "Politički je orgijao na mestu svog zločina, ne stideći se zlodela"

Član Predsedništva LDP Đorđe Žujović ocenio je da to što je dozvoljeno, kako navodi u saopstenju, "osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju da nesmetano održi svoj kongres u Hrtkovcima predstavlja poraz države i njenih institucija"

  • 20

Liberalno demokratska partija osudila je danas što je dozvoljeno održavanje Kongresa SRS u Hrtkovcima i ocenila da to predstavlja poraz institucija.

Član Predsedništva LDP Đorđe Žujović ocenio je da to što je dozvoljeno, kako navodi u saopstenju, "osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju da nesmetano održi svoj kongres u Hrtkovcima predstavlja poraz države i njenih institucija".

Žujović je u saopštenju ocenio da je Šešelj sa svojom partijom "politički orgijao na mestu svog zločina, ne stideći se svojih zlodela".

Član Predsedništva LDP Đorđe Žujović ocenio je da to što je dozvoljeno "osuđenom ratnom zločincu da nesmetano održi kongres u Hrtkovcima predstavlja poraz države i institucija-Printskrin: Youtube/LDP

On je upitao Vladu Srbije, premijerku, predsednika, ministra unutrašnjih poslova da li se osećaju odgovorno što Šešelj, kako tvrdi, "pravi događaj koji još jednom svađa Srbiju sa svojim komšijama i podiže tenzije u regionu bez bilo kakve potrebe".

Žujović smatra da je "šatorska atmosfera" koja je danas viđena bila poruka pristojnim ljudima u ovoj zemlji da je Šešelj i dalje spreman da, kako kaže, progoni, preti, vređa i fizički napada neistomišljenike i manjinske grupe.

Žujović smatra da je "šatorska atmosfera" koja je danas viđena bila poruka pristojnim ljudima da je Šešelj i dalje spreman da progoni, preti, vređa i fizički napada neistomišljenike-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Demokratska stranka u saopštenju tvrdi da je održavanjem Kongresa SRS u Hrtkovcima upućena poruka demokratski orijentisanim i humanističkim idejama privrženim građanima da u Srbiji ekstremizam ima "političko pokroviteljstvo".

Video: "Otadžbinski kongres" Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    4. maj 2019 | 17:44

    Alo bre sta je vama gde ste bili pre neki dan da osudi te Kolindu kad je slavila bljesak ja ne mogu da verujem da smo dovde dosli!

  • As 04 05 2019

    4. maj 2019 | 22:10

    Magarci koi optužuju Śešelja da je ratni zločinac sutra ako bi se zaratovalo moralibi se rašiti tih izdajica vi koi optužujete Šešelja napravili ste veći genocid nad Srbijom i srpskim narodom nego što je napravijo hitler

  • Xx

    4. maj 2019 | 20:59

    Veće zlo su napravili ti što kritikuju,opljačkali sopstveni narod dok su vladali i uzeli silne pare od Zapada da rade u njihovu korist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA