Kratkoročna šteta od prištinskih taksi oko 500 miliona evra

U rukama EU i SAD objektivno su i štap i šargarepa - rekao je Ljajić

  • 6

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se procenjuje da bi kratkoročna šteta od prištinskih taksi na srpsku robu ove godine bila oko 500 miliona evra, a da je dnevno u proseku oko milion evra.

Ljajić je za televiziju Pink rekao da se procenjuje da je prošle godine na Kosovo plasirano robe oko 440 miliona evra i da bi sa rastom od 12 odsto ove godine šteta od kosovskih taksi trebalo da bude 500 miliona evra.

On je kazao da je dugoročna šteta to da će srpski privrednici izgubiti tržište i da već sada taj prostor zauzimaju privrednici iz drugih zemalja regiona.

- U rukama EU i SAD objektivno su i štap i šargarepa - rekao je Ljajić i dodao da bi oni mogli da izvrše pritisak da se takse ukinu i implementira ono što je dogovreno.

On je kazao da je ta mera u potpunosti blokirala i politički dijalog.

- Bilo bi besmisleno da mi pričamo o traženju političkog rešenja, a da neko nije u stanju da ukine takse - rekao je Ljajić.

VIDEO: Intervju Ljajića za Telegraf.rs

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. maj 2019 | 09:34

    ZAR SRBIJA NEMA PLAN B U OVAKVIM SLUCAJEVIMA I ZAR NASA ROBA NEMOZE DA NADJE NOVA TRZISTA SIROM SVETA???!!? CEMU LELEKANJE ???!!! ZAR NAM SE NIJE OTVORILO NOVO ISTOCNO VISEMILIONSKO TRZISTE????!!!

  • Jug

    6. maj 2019 | 09:35

    Pa bogami i vi se ne drzite sporazuma Sad vidite kako je

  • RICINUS

    6. maj 2019 | 11:05

    Ajde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA