Da li će Merkel i Makron zaobići Mogerinijevu: Evo šta kažu u EU

Naši kontakti se nastavljaju - kaže Kocijančič

  • 3

Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, izjavila je portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijačič.

Kocijančičeva je to rekla za "Novosti" povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka i posebno Francuska.

Ona kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak i naglašava da Mogerini obavlja svoju misiju.

- Naši kontakti se nastavljaju. Na primer, visoka predstavnica će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Takođe je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga - kazala je Kocijančičeva.

Kocijančič - Printskrin: SensServis Agencija

Osvrnuvši se na održani samit u Berlinu, Kocijančičeva ističe da je ovaj skup pružio priliku za neformalnu razmenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena.

- Sastanak je takođe dao važan signal za angažman dveju država članica, Nemačke i Francuske, zajedno sa drugma, da i dalje, i sa više posvećenosti, podržavaju dijalog između Beograda i Prištine - navela je ona.

VIDEO: Vučić i Brnabić na sastanku sa Mogerini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. maj 2019 | 10:00

    SVE OVO JE GUBLJENJE DRAGOCENOG VREMENA ZA SRBIJU!!! PROBLEM MOGU RESITI SAMO AMERI,RUSIJA I KINA U SAVETU BEZBEDNOSTI!!!

  • Draksi

    6. maj 2019 | 12:32

    Nećemo dati Kosovo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA