Jeremić: Protesti se moraju nastaviti

Lider Narodne stranke kažu da su bitne samo tri stvari

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas, preuzimajući "dežurstvo" u "slobodnoj zoni", koju je SzS formirao ispred Predsedništva, prošle subote, da su bitne samo tri stvari - da se protesti opozicije moraju nastaviti, da bojkot institucija mora biti totalan i da opozicija mora ostati jedinstvena.

On je u ime svoje partije preuzeo od Nove stranke "dežustvo", zamišljeno kao vreme za građane, kada će, kako je rekao predsednik Saveta Nove, Aris Movsesijan, moći da razgovaraju sa liderima opozicionih stranaka, u "radno vreme" od 13.00 do 21.00 sati.

Jeremić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Pionirskom parku, ispred zgrade Predsedništva, bilo je okupljeno dvadesetak pristalica i aktivista SzS-a

Petar Miletić, član predsedništva Pokreta slobodnih građana koji je u prethodna 24 časa dežurao zajedno sa Novom strankom, rekao je da se nada da će u narednim danima u "slobodnu zonu" dolaziti i poslanici i odbornici koji bojkutuju rad parlamenta i gradskih skupština.

- Nastavićemo da iznosimo naša tri osnovna zahteva koja smo dogovorili kao potpisnici sporazuma sa građanima - smenu REM-a, smenu rukovodstva RTS-a i RTV-a i glavni zahtev za fer i poštene izbore - rekao je Miletić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA