≫ 

Dvojica Srba koji se dovode u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića prekinuli štrajk glađu u zatvoru

Oni su zbog iznemoglosti odlučili da prekinu štrajk glađu i priključeni su na aparate za infuziju

  • 6
MITROVICA IVANOVIC PUCNJAVA Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica pritvorenih Srba iz Kosovske Mitrovice, Nedeljko Spasojević (42) i Marko Rošić (25), koje kosovsko specijalno tužilaštvo dovodi u vezu s ubistvom Olivera Ivanovića, lidera GI "Srbija, demokratija, pravda", prekinuli su dvonedeljni štrajk glađu, prenosi današnja Politika.

Oni su zbog iznemoglosti odlučili da prekinu štrajk glađu i priključeni su na aparate za infuziju.

Otac Marka Rošića za Politiku kaže da je njegov sin pod stalnom torturom, najpre u zatvoru u Podujevu, a od pre dva meseca u Gnjilanu, te dodaje da se nada da će sudija pozitivno odgovoriti na zahtev da bude premešten u Kosovsku Mitrovicu.

Spasojević i Rošić uhapšeni prošlog novembra u brutalnoj akciji kosovske policije Rosu u Kosovskoj Mitrovici; Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Navodi da su u štrajk njegov sin i Spasojević stupili upravo zato što im nije stigao odgovor na zahtev da budu prebačeni u zatvor u Mitrovici.

Advokat Spasojevića Negovan Šaranović potvrdio je za Politiku da je njegov klijent prekinuo štrajk glađu, ali dodaje da još nije dobio odgovor Apelacionog suda po žalbi na produžetak pritvora za dva meseca, iako je, dodaje, odgovor trebalo da bude donet po hitnom postupku.

Politika podseća da su Spasojević i Rošić uhapšeni prošlog novembra u brutalnoj akciji kosovske policije Rosu u Kosovskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. maj 2019 | 09:36

    U NATO OKUPIRANOJ SRBIJI SRBIMA SE VADE ORGANI I PRODAJU SVETSKOJ ELITI -UBIJAJU SE POLITICARI U HAGU I NA ULICI I SVE TO NEKAZNJENO!! OVI NATO MONSTRUMI SU GORI OD SS OVACA HINKIJA!!! 2 DECENIJE OKUPACIJE SRBIJE JE STRASNI SUD !!!

  • Milos O

    7. maj 2019 | 09:20

    Niko nije dzaba u zatvoru a strajkom u zatvoru se ne postize nista vec odbranom sa jasnim dokazima o nevinosti. Jos da im se pridruzi i treci kojeg nadlezni potrazuju i pravda sto se Olivera tice ce pobediti.

  • sonja

    7. maj 2019 | 09:44

    Pravi komentar👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA