• 2

KFOR menja znakove duž administrativne linije razgraničenja: Evo šta je objašnjenje

Međunarodna vojna misija se oglasila saopštenjem

  • 2

KFOR je saopštio danas da će u narednim danima nastaviti da zamenjuje već postojeće znakove duž administrativne linije razgraničenja (ALR), ističući da se KFOR "ne bavi pitanjima granice ili bilo kojim drugim pitanjem vezanim sa aktuelnom političkom diskusijom".

- Znakovi su upozorenje koje ukazuje na udaljenost od ALR-a, kako bi se izbeglo da pripadnici KFOR-a i UNMIK-a prekrše sporazume sa Vojskom Srbije tako što će slučajno preći ALR - saopštio je KFOR.

Naglašava se da je ALR "referentna linija, uspostavljena za vojne svrhe i nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama" i da "ALR znaci ne utiču na život i aktivnosti građana na Kosovu".

KFOR navodi da je zamena već postojećih znakova duž ALR neophodna za sve znakove koji su u veoma lošem stanju, zbog izloženosti vremenskim prilikama, a da su "znaci postavljeni uz ALR reference SAMO za osoblje KFOR-a i UNMIK-a, a ne za građane Kosova".

VIDEO: Telegraf u helikopteru Kfora iznad Kosova i Metohije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    Обележавају територију као мој пас.

  • mihailovic

    """Međunarodna vojna misija se oglasila saopštenjem """" NAZOVITE PRAVIM IMENOM NATO EU OKUPATOR KOJI JE SILOM 1999 BOMBARDOVANJEM SRBIJE DOBIO NASILU MANDAT OD UN,DAKLE OKUPATOR KOGA SRBIJA MORA UNISTITI-OTERATI U VOJNOM SAVEZU SA PUTINOVOM RUSIJOM.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima