≫ 

Komandant KFOR-a došao u Podgoricu: Evo oko čega se saglasio sa ministrom odbrane Crne Gore (FOTO)

Ministar Boškovć je je izjavio da prisustvo NATO snaga na Kosovu predstavlja najznačajniji faktor stabilnosti regiona

  • 0

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković razgovarao je danas u Podgorici sa komandantom NATO snaga na Kosovu (Kfor), general-majorom Lorencom D`Adariom, koji je ocenio da je saradnja Crne Gore i te misije na izuzetno visokom niovu.

Ministar Boškovć je je izjavio da prisustvo NATO snaga na Kosovu predstavlja najznačajniji faktor stabilnosti regiona.

On je dodao da Crna Gora, kao članica NATO, posebno ceni aktivnosti koje Kfor sprovodi na terenu, u pravcu očuvanja bezbednosti na Kosovu.

Naglasio je da je Crna Gora, upravo u nameri da doprinese tim naporima, odlučila da angažuje dva svoja predstavnika u toj misiji, saopšteno je iz tog resora.

Bošković je, kako se dodaje u saopštenju, izrazio uverenje da će i drugi akteri iz zemalja Zapadnog Balkana pružiti maksimalan doprinos očuvanju mira na ovom području, uz konstataciju da su najbolji garant bezbednosti regiona upravo evroatlantske integracije.

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja između KFOR-a i Crne Gore na izuzetnom nivou, uz uverenje da će tako biti i u narednom periodu.

Predrag Bošković, Lorenco D'Adario Sastanak u Podgorici - Foto: mod.gov.me

Bošković je, kako navode iz Ministarstva, informisao sagovornika sa najznačajnijim rezultatima postignutim od ulaska Crne Gore u Alijansu, uz poseban osvrt na povećano učešće pripadnika Vojske Crne Gore u NATO misiji u Avganistanu, angažovanje u NATO ojačanom prisustvu u Letoniji, kao i preuzimanje obaveza iz politike ravnomjerne podele tereta i investiranja u odbrambene nacionalne kapacitete.

General major D''Adario, kako su kazali, pozdravio je dosadašnja dostignuća Crne Gore kao članice Alijanse.

- On se zahvalio na doprinosu koji naša država pruža misiji na Kosovu, ističući profesionalan pristup pripadnika Vojske Crne Gore, odnosno predstavnika Ministarstva odbrane u izvršavanju poverenih zadataka - navodi se u saopštenju.

Komandant KFOR-a se, kako se navodi, saglasio da je saradnja između Crne Gore i KFOR-a na izuzetno visokom nivou.

- On je upoznao ministra sa najznačajnijim aktivnostima te NATO misije na Kosovu, uz napomenu da bezbednosna situacija na terenu i dalje nalaže prisustvo snaga Alijanse u toj zemlji - stoji u saopštenju.

VIDEO: Telegraf u glavnom štabu i komandi Kfora: Postavili smo 3 ključna pitanja komandantu o bezbednosti Srba na Kosovu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA