Zvanično otvoren sastanak procesa Brdo - Brioni u Tirani: Vučić sa liderima regiona (FOTO)

Sastanak se održava u atmosferi napetoNa sastanku učestvuju lideri „zapadnobalkanske šestorke“ – Srbije, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, iz Prištine, kao i zvaničnici Slovenije i Hrvatskesti

  • 17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Albaniji, tokom koje učestvuje na sastanku lidera procesa „Brdo - Brioni“. Vučić je u glavni grad Albanije doputovao sinoć u atmosferi napetosti.

Na sastanku učestvuju lideri „zapadnobalkanske šestorke“ – Srbije, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, iz Prištine, kao i zvaničnici Slovenije i Hrvatske, država koje su svojevremeno pokrenule ovaj proces.

- Kako sprovesti reforme i kako prevazići izazove na putu ka ujedinjenoj Evropi - napisao je Vučić na Instagramu, uz okačene fotografije sa početka sastanka.

Sastanak se održava u atmosferi napetosti, koju je izazvala izjava predsednika privremenih prištinskih Hašima Tačija da je sa albanskim premijerom Edijem Ramom razgovarao o ujedinjenju albanskog faktora, potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova i pripajanju Preševske doline.

Vučića u Tirani su "dočekali" i protesti pripadnika "Samoopredeljenja" Aljbina Kutrija iz Prištine, sa kojeg je, uz zastave tzv. OVK, poručeno da su i Vučić i Milorad Dodik - nepoželjni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. maj 2019 | 10:19

    Od izuzetne je važnosti što prisustvujemo svim regionalnim, kontinentalnim, a potom i globalnim konferencijama - Srbija, njeno ime i državni i nacionalni interesi su na taj način zaštićeni na najbolji mogući način!

  • Sinisa

    9. maj 2019 | 10:20

    Nadamo se najboljim ishodima po Srbiju nakon ovog sastanka u Tirani.

  • Nikola

    9. maj 2019 | 10:22

    Važno je da Srbija ima predstavnika na svim sastancima sa predstavnicima iz regiona, i trebamo biti ponosni jer je Srbija postigla najveći napredak od svih zemalja iz regiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA