Kolinda pomaže Prištini: Hrvatska će ubrzati viznu liberaizaciju

Nastavićemo da radimo na tome - navela je ona

  • 16

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Tirani da će se Hrvatska založiti i ubrzati dobijanje vizne liberalizacije za građane Kosova i Metohije.

Ona je na konferenciji za novinare nakon završetka regionalne konferencije Brdo-Brioni, rekla da će u međuvremenu početi pregovori o priključenju Makedonije EU, a da će Hrvatska podržati i početak pregovora o priključenju Albanije.

- Takođe, želimo da BiH što pre krene napred, rekla je hrvatska predsednica - preneli su albanski mediji.

- Nastavićemo proces Brdo-Brioni kako bismo sredili ovaj deo jugoistočne Evrope da postane deo evropske budućnosti - rekla je Kitarović izrazivši zadovoljstvo što je današnji sastanak bio konstruktivan i što su svi učesnici potvrdili svoj doprinos evroskom putu.

Moramo, rekla je, razgovarati o strategiji proširenja i rešavanju međusobnih problema da bi države Zapadnog Balkana postigle punopravno članstvo.

- Nastavićemo da radimo na tome - navela i podsetila da će Hrvatska preuzeti predsedavanje Savetom Evrope sredinom 2020. godine, kada će, kako je rekla, Zagreb imati vodeću ulogu u jugozapadnoj Evropi.

VIDEO: Vučić ignorisao protokolarno zajedničko slikanje sa albanskim predsednikom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Bg

    9. maj 2019 | 15:53

    Fašisti sa fašistima.

  • Radnicki

    9. maj 2019 | 17:00

    Pa kad bi se "ljepa vasa" nesto pitala u EU, ali ne pita se! Bice kako odluce Nemacka i Francuska

  • Boky

    9. maj 2019 | 16:35

    Bilo bi dobro sa Hrvatska primi jedno 100 hiljada albanaca sa Kosova, kao znak podrske i dobrih medju susedskih odnosa. Srbija nek finansira transport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA