Ratni zločinac na čelu besmrtnog puka? Sramota! Skat o učešću Vladimira Lazarevića na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom

Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije je pred Haškim tribunalom osuđen za zločine protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana dela na 14 godina zatvora

Grad Niš je juče zvanično obeležio Dan pobede nad fašizmom maršem „Besmrtnog puka“, koji je prevodio penzionisani general i haški osuđenik Vladimir Lazarević. Na to što je Lazarević bio na čelu ove memorijalne povorke oštro je reagovao ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

Šetnjom takozvanog "Besmrtnog puka" od logora "12. februar" do centralnog niškog trga i polaganjem venaca na Spomenik sovjetskim borcima i Spomenik oslobodiocima Niša, u tom gradu je obeležen Dan pobede nad fašizmom.

"Besmrtni puk", u kome je bilo više stotina ljudi, predvodili kozaci Balkanske kozačke vojske, bajkeri i penzionisani general Vojske Jugoslavije.

Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije je pred Haškim tribunalom osuđen za zločine protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana dela na 14 godina zatvora.

Upravo, to što je Lazarević bio na čelu marša, zasmetalo je ambasadoru SAD u Srbiji Kajlu Skatu. On je na svom Tviter nalogu oštro prokomentarisao jučerašnja dešavanja u Nišu.

- Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti - napisao je Skat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    10. maj 2019 | 15:04

    Srpski General tadasnje JNA Vladimira Lazarevića je Srpski heroj i nije ratni zlocinac jer Nato EU sud u Hagu nije legalan da sudi zlocine , njima Nato EU bi se moralo suditi a jos nije za NatoEU zlocine pocinjene nad Srbijom 1999. Molim vladu Srbije da najostrije reaguje i proglasi PERSONA NON GRATA americkog ambasadora u Beogradu Skota jer prelazi sve okvire njegove uloge gosta-ambasadora u Srbiji !

  • Duka

    10. maj 2019 | 15:57

    Ako treba generala LAZAREVIĆA uvek na celo nase armije,za Srbiju velika cast

  • SasaV

    10. maj 2019 | 15:28

    General Lazarevic,castan vojnuk i oficir, posvecen odbrani drzave i naroda, sve drugo je zlocinacka propaganda onih koje je vojnicki i ljudski nadmudrio i porazio, pa u besu iz osvete ga optuzili za sve ono sto su oni pod nazivom "milosrdni andjeo" radili. Iole normalnom coveku je jasno da nije zlocin braniti nego napadati i niko nam nije kriv sto smo sebi dozvolili da petog oktobra na vlast dodju kriminalci i isporuce pa i prodaju casne i postene oficire koji drzavu i narod branise casno i posteno i to im je jedina krivica ako je uopste i postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA