≫ 

Pajtić poručio demokratama da penzija ne boli, Šutanovac mu odgovorio: Povukao si se kada je 85 odsto članova stranke bilo protiv tebe

Ko se kada i kako povukao iz politike?

  • 53

Odavno suprostavljeni stavovi nekadašnjih lidera Demokratske stranke opet su izbili na površinu. Naime, prvo je Bojan Pajtić izjavio povodom ujedinjenja demokrata da su toj stranci potrebni jasna i hrabra politika i nova lica, a ne "pabirčenje" starih kadrova i već viđenih ideja, na šta je Dragan Šutanovac na Tviteru napisao da se njegov prethodnik na čelu DS povukao tek kada je 85 odsto članova stranke bilo protiv njega.

- Birači su već na beogradskim izborima, na kojima su zajedno nastupale stranke koje se sada ujedinjuju njihovoj listi dali poražavajućih dva odsto glasova. Građani su prepoznali da je ovakvo ujedinjenje instrument da niko nikada ne ode u političku penziju, kakve god da je greške napravio i koliko god da se ljudima smučio - rekao je Pajtić za Blic od nedelje 12. maja.

On je ocenio da će zato ujedinjenje DS imati manju podršku nego što je trenutno ima i da će steći samo "nove sinekura i pozicije gladne lobističke strukture, koje će je i konačno dotući".

- Poručujem svojim nekadašnjim znatno starijim kolegama koje su cepale DS da se manu grupisanja i pregrupisavanja, da slede moj primer odu u političku penziju i dozvole i Demokratskoj stranci i opoziciji da se podmlade i prodišu. Penzija ne boli - rekao je Pajtić.

Bojan Pajtić

Pajtić - Foto: Telegraf

Potpuno je besmislena poruka o povlačenju nekoga da bi došli mlađi i bolji dobija lajkove, iako se to nikad nije desilo, a lideri nisu postajali oni kojima se neko povukao već su se nametnuli i pobedili, napisao je na Tviteru, Pajtićev naslednik na čelu DS Dragan Šutanovac.

 

On je upitao "ko od starijih se povukao Đinđiću, Tadiću".

- Sami su se izborili za lidersku poziciju i kasnije pobeđivali i protivnike - napisao je Šutanovac, a onda i dodao, očito aludirajući na Pajtića:

- Povukao sa kad je na glasanju dobio rezultat po kom je protiv njega glasalo 85% stranke na neposrednim izborima. Jako povlačenje.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    13. maj 2019 | 11:33

    Pajtic je zbrisao cim je video da brod tone, ni sutanovac nije nista bolji.

  • Goksi

    13. maj 2019 | 15:00

    Tadiću je najveća greška bio Pajtić, a Šutanovac je čovek koji nam je uništio vojsku.

  • Nadica

    13. maj 2019 | 11:29

    Kad je gusto opozicionari se povlace tp je poznato.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA