≫ 

Bonton i nindža kornjače za odbornike SzS: Naprednjaci doneli poklone, ali nisu imali kome da ih uruče (FOTO)

Mirković je novinarima pokazao kutiju u kojoj je za odbornike SzS doneo maske za nindža kornjače, igračke mini komandose, komplet saobraćajnih znakova, ali i bonton da se, kako je rekao, nauče kako se treba ponašati.

  • 78

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković je danas, uoči početka sednice, doneo poklon za odbornike opozicionog Saveza za Srbiju kojima, kako je rekao, poklon nije uspeo da uruči jer ponovo nisu bili na svom radnom mestu za koje redovno dobijaju platu.

Mirković je novinarima pokazao kutiju u kojoj je za odbornike SzS doneo maske za nindža kornjače, igračke mini komandose, komplet saobraćajnih znakova, ali i bonton da se, kako je rekao, nauče kako se treba ponašati.

- Ja sam danas pokušao da dođem do njihove kancelarije, ali bila je zaključna. Na taj način su nam još jednom pokazali da im nije stalo ni do građana ni do grada Beograda - rekao je Mirković.

On je istakao da poklon koji je doneo najbolje simbolizuje politiku SzS i vrednosti za koje se oni zalažu.

- Ljudi koji žele samo da budu komandosi, nindže i kojima je glavni zadatak da se obračunavaju sa saobraćajnim znacima po Beogradu od nas su dobili masku za nindža kornjače, mini komandose i komplet saobraćajnih znakova kako ne bi više uništavali saobraćajne znakove i kako više ne bi maltretirali ni građane ni radnike koji izvode radove u Beogradu - rekao je Mirković.

Odbornici SNS Odbornici SNS i poklon za odbornike SzS - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je za odbornike SzS doneo i flajer o tome šta znači nasilje nad ženama jer je, kako je istakao, njihov glavni program nasilje, a pre svega nasilje nad ženama.

- Flajer sadrži rečenicu koja najbolje oslikava poruku koju svi moramo da prenesemo, a oni da shvate, a to je da je sramota i apsolutno nedopustivo fizički se obračunavati sa ženama. Nije to dopustivo ni sa muškarcima, ali posebno je jadno i bedno da se fizički obračunavate sa ženama - rekao je Mirković.

Pošto, kaže Mirković, predstavnicima SzS često nedostaje i vaspitanja doneo im je i bonton kako bi, kako je istakao, već jednom naučili kako se ponaša u drustvu, kako se razgovara sa političkim neistomišljenicima i sa novinarima.

Odbornici SNS Poklon od SNS za SzS - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Odbornici SzS su svojim delovanjem i funkcionisanjem u Skupštini grada pokazali da nemaju elementarno poznavanje ni Statuta grada Beograda, ni Poslovnika o radu pa nam nije bilo teško da im odštampamo po još jedan primerak pa kada završe sa igranjem sa ovim komandosima, nindža kornjačama i saobraćajnim znacima ispod onog šatora (šator u ''slobodnoj zoni'' ispred Predsedništva koji su postavili predstavnici SzS) mogli bi malo da se posvete i učenju - zaključio je Mirković.

OPOZICIJA SE OBRATILA ISPRED SKUPŠTINE GRADA

Odbornici Saveza za Srbiju koji bojkotuju rad Skupštine grada danas su pred zgradom gradskog parlamenta održali konefenciju za štampu na kojoj je Dragan Ðilas izjavio da nabavka autobusa za GSP iz Kine i Turske, govori da je Mercedes otišao iz Srbije.

- Činjenica da je grad Beograd kupio upravo solo autobuse, a da oni nisu Mercedesovi iz Ikarbusa definitivno znači da je Mercedes napustio ovu državu - tvrdi Ðilas, zamenik šefa odbornika SzS.

On smatra i da gradski saobraćaj u Beogradu ne funkcioniše i da se prevelika količina para izdvaja za privatne prevoznike i navodi da je 2013. godine budžet za javni prevoz iznosio 13,8 milijardi dinara, od čega je 7,6 milijardi bilo za GSP, a 6,2 milijardi za privatne prevoznike, dok je 2018. iznosio 24,6 milijardi, od kojih je 9,6 milijardi za GSP, a čak 15 milijardi za privatne prevoznike.

Dragan Djilas Nikola Jovanić - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Izneo je kritike i na račun, kako je rekao ogromne pešačke zonekakva ne postoji nigde na svetu, a koja onemogućava Beograđanima u bilo kom delu grada da dođu do centra.

Šef odborničke grupe SzS-a Nikola Jovanović rekao je da na današnjoj sednici odbornici vlasti planiraju da usvoje plan detaljne regulacije za park Ušće, kojim će veliki deo tog parka biti betonira, a što je vrlika šteta.

Kako je rekao, planirano je i usvajanje plana detaljne regulacije za tunel ispod Ekonomskog fakulteta, a da, kako tvrdi, za to ne postoji analizu efekata a cilj je, kaže, k odčepi "privatnog naselja Beograd na vodi.

- Mi se trudimo maksimalno, ublažavamo štetne posledice, ali tek sa njihovim odlaskom Beograd će prodisati - navodi Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    16. maj 2019 | 13:01

    Igracke nindzi i komandosa su hit . Kako li mu je samo ovo palo na pamet .

  • nindza

    16. maj 2019 | 12:58

    Primaju plate i dnevnice a opozicije nema na radnim mestima....Zato je poklon ostao ne urucen

  • Mima

    16. maj 2019 | 13:40

    Dokle će se tolerisati ovo odsustvo pojedinih odbornika Skupšttine grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA