Održana završna konvencija uoči izbora na Kosovu, kandidati SL poručili: Ovo je referendum za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima

Na skupu je naglašeno da su uperiodu od 2013 – 2018 godine stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mesta i realizovano ukupno 112 projekata

  • 19

Izbori 19. maja jesu referendum za opstanak srpskog naroda na Kosovu i pobedom na ovim izborima pokazaćemo našu odlučnost da živimo dostojanstveno i da održimo veze sa Beogradom, poručio je Vučina Janković, kandidat za gradonačelnika opštine Zvečan, koji će učestvovati u izbornoj trci na vanrednim izborima koji će se održati u nedelju.

- Poslednjih šest meseci naš narod suočava sa surovom odlukom institucija u Prištini da uvedu takse na uvoz robe iz Srbije, a jednostrane odluke Prištine u vezi sa registracijom Trepče i usvajanje statuta nisu doprinele miru i stabilnosti i u mnogome su ugrozile stanovništvo opštine Zvečan imajući u vidu da je Trepča jedan od stubova opstanka našeg naroda. Takođe nikako ne smemo zaboraviti odluku Prištine da smeni naše ministre, koji su se svim snagama borili za opstanak našeg naroda - rečeno je na završnoj konvenciji Srpske liste.

Na skupu je naglašeno da su uperiodu od 2013 – 2018 godine stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mesta i realizovano ukupno 112 projekata koji su nosioci održivog razvoja ali i šanse da naša deca žive od svog rada, stvaraju porodice i omoguće sebi pristojan život.

KOSOVO SRBI PROTEST Vučina Janković (levo), Goran Rakić (u sredini) iz Srpske liste-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Janković je podsetio na neke od njih:

- Renovirali smo i izgradili novi objekat u obdaništu Lane čime smo stvorili najsavremenije uslove za boravak dece

- Renovirali smo sve škole i nabavili nova učila i nastavna sredstva kako bi naši đaci mogli nesmetano da pohađaju nastavu

- Renovirali smo dom zdravlja i nabavili novu medicinsku opremu

- Pored toga uz nesebičnu pomoć našeg predsednika gospodina Aleksandra Vučića, kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenog direktora gospodina Marka Đurića uspešno završavamo projekte Rajske Banje u Banjskoj, Sunčane Doline, Nove fabrike baterija i sigurno najznačajni projekat za sve građane Zvečana – izgranja regionalnog vodovoda kojim će Zvečan najzad rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja

- Mogao bih da pričam o još mnogo stvari koje smo u Zvečanu uradili, ali zašto bih? Ovi izbori su u suštini sasvim druga stvar. Jer nije nama problem da izgradimo dom zdravlja, novi vrtić sve dok ima Srba kojima će to pomoći, sve dok ima naše dece koja će u vrtić ići. Zato su izbori u nedelju toliko bitni i značajni!Ovi izbori su pitanje opstanka. Ovi izbori su vaša odluka da ostanete na svojoj zemlji - poručio je i pozvao građane da 19. maja pokažu da zajedničkim naporima, podrškom, slogom i jedinstvom možemo da se borimo za opstanak.

- A kada krenete na izbore, i ako se predomišljate i ne vidite rešenje, pogledajte u Tvrđavu, pogledajte Srpsku zastavu na vrhu. Ponosno se vijori svakoga dana, uprkos svemu. Kada je vidite setite se samo jednog, Dokle god je Srpske zastave na tvrđavi, znači da su Srbi na Kosovu. Dokle god se ona vijori, znači da ima nade i da se borimo. A zahvljajući svima nama, vijoriće se još dugo - rekao je on i obraćanje završio rečenocom: Jer odavde nema nazad! Živela Srbija!

GORAN RAKIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA U MITROVICI

U prepunoj sali Mitrovačakog dvora završnu konvenciju održao je i kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice, Goran Rakić.

Srpska lista-izbori Foto: Telegraf.rs

On je ponovio da su u ovi izbori referendum na kom odlučujemo o našoj budućnosti, nabrojao objekte koje su izgrađeni u toku poslednje dve godine, posebno je naglasio izgradnju Hale sportova na koju se čekalo dvadeset godina, izgradnju autobuske stanice, renoviranje svih škola u Kosovskoj Mitrovici kao i nadogradnju Doma zdravlja.

On je najavio otvaranje regionalnog vodovoda, regionalne deponije kao  izgradnju zgrade Univerziteta.

- Nista od ovoga ne bi bilo moguce bez pomoci drzave Srbije i prerdsednika Aleksandra Vučića - naglasio je Rakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA