Svi se prave "blesavi" i to je izgleda politika koja najbolje prolazi: Vučić o odluci Sabora SPC o Kosovu

- Bezbroj puta sam rekao, čak i kada sam se sastao sa predstavnicima SPC, da je moje da ih saslušam, ne kritikujem kada imaju drugačiji stav, ne krijem se iza njihovih mantija kao što su neki radili- rekao je predsednik Vučić

  • 15

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prokomentarisao je danas stav Sabora Srpske pravoslavne crkve o Kosovu i rekao da niko nije očekivao drugačiju odluku.

- Moje je da vodim odgovornu politiku u korist države, da vas slušam, ne kritikujem kada imate druhačiji stav, već da odgovorim na veoma odgovoran i pravi način - preneo je Vučić šta je rekao vladikama.

On kaže da zna protiv čega su svi u ovoj zemlji, ali je da još ni od koga nije čuo za šta su, a da ima veze sa realnošću.

- Čujem samo priče da je Kačanik srce Srbije. Možete li tamo da odete i otvorite bilo kakvu srpsku instituciju? Odgovora na to pitanje nema. Čekaćemo godinama, pet miliona godina. Pošto se svi prave blesavi u Evropi, svetu, Albanci i ovde kod nas, i ja ću se praviti blesav. To je izgleda politika koja dobro prolazi. Praviću se blesav i ja da se odmorim svih ucena, pretnji i pritisaka. To što ćemo da gubimo novac, investitore, puteve, mnogo toga drugog - nemojte onda mene da pitate. To ću da kažem jer vodimo politiku "pravimo se blesavi" - poručio je on.

Aleksandar Vucic, Milorad Dodik Niko nije očekivao drugačiju odluku Sabora SPC o Kosovu, rekaoje predsednik Vučić-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodao je da se on "jede", jer zna da ćemo morati ovo pitanje da rešavamo, a kasnije će to biti u mnogo goroj situaciji. Istakao je da Srbi vole da žive u sopstvenim mitovima.

- Više od laganja bilo koga drugog, volimo da lažemo sami sebe. To je naš najomiljeniji sport. Ja u tome neću da učestvujem. Stav SPC poštujem, razumeo sam ga pre godinu, dve, tri, i razumeću ga za pet godina - zaključio je Vučić posle početka radova na auto-putu od Preljine do Požege.

O OBRAĆANJU U NARODNOJ SKUPŠTINI 27. MAJA

U obraćanju poslanicima u Narodnoj skupštini, 27. maja, predsednik će, kako je najavio, podneti kompletan izveštaj, ali da će govoriti i o stvarnosti na Kosovu i Metohiji.

Narodna Skupština Srbije, NSRS Foto: Marko Todorović

Na konstataciju novinara da je najpre kritikovan što sa pitanjem Kosova ne ide u Skupštinu, a da je sada na meti kritike što će biti na sednici posvećenoj tom pitanju 27.maja, odgovara da je to tako u Srbiji.

- Zamolio sam predsednicu Skupštine Maju Gojković da vidi da li postoji poslovnička mogućnost da me pozove. Spreman sam da dođem i odgovaram na pitanje. Niko nije bio toliko u skupštini, borio se i pobeđivao argumentima. Govorili su ''što ideš na Sabor SPC, što ne dođeš u skupštinu''. Šta god da uradim prosto ne možeš da ugodiš svima - rekao je on novnarima i naglasio da mu je važno da iznese sve, jer ima mnogo neistina, i mnogo onih koji se prave blesavi, pre svega na političkoj sceni.

Prema njegovim rečima, najlakše je biti neodgovoran i svaljivati krivicu na druge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    17. maj 2019 | 16:23

    Ostaje opcija jos jedna,posalji vojsku i vrati kosovo

  • Milos

    17. maj 2019 | 16:55

    Nadam se da vidite u cemu je ovde problem:Vucic se iz petnih zila trudi da predstavi Kosovo kao zauvek izgubljeno za Srbiju.Sa svojim argumentima nije uspeo da ubedi vecinu srpskog naroda i SPC.O Rusiji i Kini da ne govorim.Isitna je da ono nije izgubljeno vec je okupirana teritorija pod upravom UN.Pravo na tu teritoriju polaze Srbija.Mi imamo papir koji to garantuje.E sad ako bi se neko odrekao te teriroije i poklonio je onda Srbija zauvek gubi pravo na tu teritoriju.Gubi pravo na svoju imovinu.To je kao da nekome poklonite deo svog imanja.Sa njim vise nemate nista.

  • nessa

    17. maj 2019 | 16:18

    mozda se svi prave blesavi..ali ako svi razmisljaju drugacije ko se onda pravi blesav?nisam ja blesav ako ne razmisljam kao ti..na kraju ce nas tvoj mir dovesti do rata...i ko ce onda ici u rat?ti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA