SPO: Podržavamo Vučićevu politiku prema Kosovu, zamrznuti konflikt je agonija i propast Srbije

Predsedništvo te stranke, članice vladajuće koalicije, u saopštenju za javnost ocenjuje da je zamrznuti konflikt suprotan životnim interesima Srbije i srpskog naroda, jer ga "ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira"

  • 15

Srpski pokret obnove (SPO) podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uz pomoć Evropske unije za kosovsko pitanje pronađe trajno rešenje, koje će garantovati mir i punu zaštitu srpskom narodu na prostoru Kosova, kao i crkvama, manastirima i sveukupnom duhovnom nasleđu Srbije.

Predsedništvo te stranke, članice vladajuće koalicije, u saopštenju za javnost ocenjuje da je zamrznuti konflikt suprotan životnim interesima Srbije i srpskog naroda, jer ga "ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira".

Ističe se da "nerešavanje kosovskog problema može da potpali ratni požar, ne samo između Srba i Albanaca nego i u Severnoj Makedoniji i BiH".

- Ako sada ne zaključimo sporazum, opterećujemo narod i državu za mnogo godina u budućnosti, ali i naredne generacije, uz rizik da neko kasnije rešenje po nas bude mnogo nepovoljnije - kaže se u saopštenju.

- Zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. U ovakvim pitanjima od nacionalnog i državnog interesa razum mora da nadvlada emocije. Ne smeju nam biti vodilje neznanje inat i strast, makar ih nametala većina, već se odluke moraju donositi mudro, u skladu s dugoročnim interesima Srbije - ističe Predsedništva SPO.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radiša

    18. maj 2019 | 20:50

    Potpuno se slažem. Vuk i SPO se ponašaju kao državotvorna stranka i teže da doprinesu rešenju i postizanju sporazuma u regionu a ne bave se strančarenjem zarad sakupljanja nekog jeftinog političkog poena. Bravo SPO!

  • Vjekoslav

    18. maj 2019 | 21:01

    Slobodan je dao potpis da ode država i to moramo shvatiti ma koliko bolno bilo. Zbog Srba na Kosovu i ZSO moramo shvatiti realnost. SPO je uvek gledao državne i nacionalne interese.

  • Slobodan

    18. maj 2019 | 13:27

    Eh, kad je Vuk bio vuk, a sada kisna glista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA