Skupština u Prištini nastavila raspravu o osnivanju "tribunala za Srbe": "Gospodar Kosova" bez podrške opozicije za svoj podli plan

Kažu da je zahtev za osnivanje "Tribunala za genocid Srbije na Kosovu" ismevanje sa građanima, jer takav sud može da stvori samo UN

  • 2
Kadri Veseli, Kadri Veselji, kosovo Foto: Profimedia

U Prištini je nastavljena sednica Skupštine tzv. Kosova na čijem dnevnom redu je osnivanje "tribunala za srpski genocid". Međutim, i Albanci sa Kosova su svesni da ovakav sud mogu da formiraju samo Ujedinjene nacije.

Predsednik Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji rekao je da Priština ima neporecive dokaze, čak i iz srpskih arhiva, koje svedoče o navodonim zločinima i srpskom genocidu na Kosovu.

- Kosovo ima mnogo dokaza, svedočenja i svedoka. Polazeći od istine, videli smo i iskusili sami sebe, naše porodice, naš narod. Kosovo ima toliko svedoka koji su spremni da svedoče, uključujući i one koji su bili direktno uključeni u te zločine. Govorim o njihovim pokajnicima! Govorim o onima koji su videli masakre, znaju za njih, bili su deo njih, koji su se bavili sahranom, ekshumacijom i čuvanjem. Ja kažem sa punom odgovornošću: Kosovo ima svedočenja! Kosovo ima mnogo dokaza - rekao je Veselji, koji je poznat kao "Gospodar Kosova".

Ipak, on nema podršku celokupnog albanskog korpusa za svoj plan, odnosno skretanje pažnje sa Međunarodnog suda za zločine OVK, jer su se više puta u prištinskoj javnosti pojavile informacije da će Veselji biti među "putnicima" za Hag.

To ukazuju i opoziocioni poslanici u Prištini.

Naime, poslanici Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje napustili su sedniej Skupštine tzv. Kosova.

Kažu da je zahtev za osnivanje "Tribunala za genocid Srbije na Kosovu" ismevanje sa građanima, jer takav sud može da stvori samo UN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Halima

    20. maj 2019 | 13:39

    Kadri Veselji ide na put za Hag ali bez povratka.

  • Mrgud

    20. maj 2019 | 19:03

    Misli da ima pokajnika medju Albancima koji su zajedeno sa UČK mučili silovali krali proganjali ubijali proterali Srbre lojalne Albance i ostale NEALABANCE al nesme da kaže grize ga savest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA