≫ 

Tači nastavlja sa provokacijama, optužuje srpske vojnike za masakr: Označava mape mesta navodnog genocida na KiM

RTK2 prenosi da je Tači na Fejsbuku napisao da nijedan od srpskih komandanata i izvršilaca navodnog masakra nije izveden pred lice pravde

  • 24

Predsednik  tzv. Kosova Hašim Tači nastavio je i danas sa "mapiranjem" mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

RTK2 prenosi da je Tači na Fejsbuku napisao da nijedan od srpskih komandanata i izvršilaca tog navodnog masakra nije izveden pred lice pravde.

Ovo nije prvi put da Tači putem ove društvene mreže ili na skupovima pominje godišnjice navodnih zločina srpskih snaga.

Sredinom meseca u Prizrenu, u naselju Koriša, rekao je da su su žrtve stradale u tom naselju tokom sukoba na Kosovu i Metohiji - žrtve genocida i etničkog čišćenja.

Tači je tada rekao da je dobro što je Skupština tzv. Kosova odlučila da razmatra donošenje rezolucije i drugih akata kojima će biti osuđen navodni genocid, a na osnovu kojih Priština planira da potraži pravdu pred međunarodnim instancama.

On je takođe, učestvujući na spomen-akademiji održanoj na 20. godišnjicu navodnog masakra u Ćušku, Pavljanu, Zahaću i Labljanu kod Peći, tvrdio da za 400 masakara koje je, po njemu, izvršila Srbija, još uvek niko nije osuđen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta

    25. maj 2019 | 14:50

    Tači je zlikovac, koljač i ubica.... on da priča nešto.. doćeš i ti Tači pred sud... brzo, jako brzo...

  • taca

    25. maj 2019 | 14:57

    Moze Taci da radi sta hoce, pravda je spora ali dostizna.

  • Miki

    25. maj 2019 | 14:37

    Taci, ne moze nista drugo, sem da provocira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA