Vučić mora da ostane na čelu SNS, nekim ministrima je vreme da odu iz Vlade: Maja Gojković o kadrovima vladajuće koalicije

On je navela i da je veliki zagovornik dovođenja novih lica, ali da je ostala pri ranije iskazanom stanovištu da neki ministri "predugo sede u Vladi, treba da se odmore"

  • 92

Aleksandar Vučić mora da ostane na čelu SNS, a neki ministri treba da odu iz vlade, poručila je predsednica Skupštine Srbije i funkcinerka SNS Maja Gojković u intervjuu za nedeljni "Kurir".

- Pripremamo kongres SNS. Moj stav je da Aleksandar Vučih treba da ostane predsednik SNS. On mora i treba da ostana na toj poziciji - rekla je Gojković i dodala da "sada i u skorijoj budućnosti Vučić treba da ostane na čelu stranke".

On je navela i da je veliki zagovornik dovođenja novih lica, i u stranku i u poslanički klub. Gojković je istakla da je ostala pri ranije iskazanom stanovištu da neki ministri "predugo sede u Vladi, treba da se odmore".

- O svemu ostalom ću govoriti kad se u stranci povede razgovor o tome, kad se završi ovaj mandat Vlade i kad se bude razmišljalo o nekim novim ministrima - rekla je ona.

Maja Gojković Maja Gojković je navela i da je veliki zagovornik dovođenja novih lica, ali da je ostala pri ranije iskazanom stanovištu da neki ministri "predugo sede u Vladi, treba da se odmore"-Foto: Tanjug/ Maja Valić

Ističe da je protiv toga da se to iznosi u medije i pojedinačno etiketiraju ljudi.

- Znate kako sam prošla prošli put, svi su me napadali, odmah su govorili kako se preporučujem za ministra. Ne. Ja nemam, kao mnogi, marketinške agencije koja rade za mene u medijima, nemam naručene intervjue, ne preporučujem sebe ni za jedno mesto - rekla je predsednica parlamenta.

- I ne mislim samo na neke koji su tu predugo, pa su se umorili u smislu da se ne bore. Pogledajte koga napadaju određeni mediji - samo one koji se oglašavaju i brane ili Vučića ili politiku SNS. One koji su se hibernirali i ćute, niko ne spominje, kao da nisu u vladajućoj koaliciji. Prepoznaće se oni sada sami, pa ćemo čitati posle naručene intervjue - rekla je Gojković.

Naglašava da nije čula da postoji članska karta za Vladu i za neko ministarstvo.

- Niko nije pretplaćen da bude ministar. Ima i novih ministara u ovoj vladi za koje mislim da ih treba zameniti, jer nemaju konkretne rezultate. I ne samo ministri nego i državni sekretari. Sve je podložno promeni, uključujući i mene - rekla je predsednica parlamenta.

Ona je istakla da ima odličnu saradnju sa premijerkom Anom Brnabić.

Ana Brnabić, Maja Gojković, Konvecija liste Aleksandar Vučić -Zato što volimo Beograd! Maja Gojković je istakla da ima odličnu saradnju sa premijerkom Anom Brnabić-Foto: A. Nalbantjan

- Ona se dobro snalazi u politici. Volela bih da postane član SNS, to bi bilo osveženje za stranku. Dobro je došla u SNS. Ali ne vršim pritisak - rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, biće analiziran rad funkcuionera SNS i da, što se tiče SNS, partijska knjižica nikog ne spasava, vrše se istrage, provođenja...

- Ali volela bih da mi analaiziramo i rad svakog ko je dobio neku funkciju u ime SNS, a nije član stranke. Ima dosta takvih, jer mi ne mislimo da neko mora da bude član stranke da bi dobio funkciju, ali na kraju sve se isporučuje SNS i Vučiću - rekla je Gojković.

Na pitanje da li je zadovoljna koalicionim partnerima ili s nekim treba preispitati dosadašnju saradnju, ona je rekla da na to neće da odgovori.

- Dobro je da SNS, koji samostalno može da formira vladajući većinu, ima široku koaliciju, jer je onda i država stabilnija - zaključila je Gojković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petra

    26. maj 2019 | 16:04

    Vucic za dozivotnog predsednika!!!!

  • sasa

    26. maj 2019 | 11:59

    Vucic je glavni pokretac svega i bez njega sve bi se srusilo kao kula od karata. Puna podrska predsedniku da bude lider dozivotno jer je pokazao volju i neverovatniu zelju za boljitkom.

  • gaga

    26. maj 2019 | 18:23

    Predsednik Vucic je vredno radio za buducnost zemlje i postigao veliki uspeh u svim oblastima-segmentima, i treba da ostane na celu SNS-a, i Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA