≫ 

Prvi snimak hapšenja na Kosovu: Evo kako je ROSU privela 13 Srba, pripadnika KPS (VIDEO)

Pripadnici ROSU jedinica upali su oko 6 sati jutros i u naselju Bošnjačka mahala uhapsili jednog pripadnika KPS srpske nacionalnosti. Akcija u sve četiri opštine sa severa KiM, lišeno slobode sedam Srba

  • 72

Pripadnici specijalne jedinice ROSU započeli su svoju akciju na severu Kosova i Metohije. Kako nezvanično saznajemo, oni su do sada uhapsili 13 Srba pripadnika kosovske policije.

Trojica uhapšenih su iz Kosovske Mitrovice, dvojica u Zvečanu, a jedan iz Zubinog Potoka. Nezvanično, u ovom mestu je došlo i do pucnjave.

RANO UJUTRO SE ČULA SIRENA

Građane opština na severu KiM rano jutros su probudile sirene za uzbunu.

Veći broj građana se okuplja na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, kod Spomenika Knezu Lazaru.

Podsećamo, na ovakvu akciju je već upozorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jutros je naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

- ROSU je upao na sever Kosova - od 6 časova primećeno je više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica, koje su ušle na teritoriju sve četiri opštine. Čuju se pucnji, ima i povređenih.Izvesno je da separatisti nisu samostalno izveli ovu akciju, već su imali dozvolu svojih sponzora. Predsednik Vučić je upozoravao na ovakav scenario, molili smo međunarodnu zajednicu da spreči upad kosovskih snaga, da spreči hapšenja Srba - ovo je njihova velika sramota, sramota zemalja Kvinte, koje ništa nisu preduzele da do ovoga ne dođe - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    28. maj 2019 | 11:00

    Brutalni upad i hapsenje naseg naroda na Kosovu je velika provokacija pristinskih politicara, medjunarodna zajednica bi morala da reaguje a ne opet da cuti.

  • Ivana

    28. maj 2019 | 13:19

    Strasno, nemam komentar na ovaj varvarizam.

  • wcwa

    28. maj 2019 | 12:56

    Ovo je cisto nasilje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA