≫ 

Haos u Zubinom potoku, naoružani specijalci ROSU ušli u grad, ima ranjenih: Bačene šok bombe, odjekuje pucnjava

Đurić je rekao da su do zuba naoružani albanski specijalci jutros ušli u sve četiri opštine na severu Kosova

  • 56

Do zuba naoružani albanski specijalci u ovom trenutku napadaju Srbe u Zubinom Potoku, a kako saznajemo u ovom mestu čula se pucnjava i odjeknule su šok bombe. U Kosovskoj Mitrovici građani su postavili kontejnere na putu ka Bošnjačkoj mahali.

Pripadnici ROSU probili su barikadu u selu Zupče, a Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, na putu je za Zubin potok.

Probijena je i druga barikada. Pripadnici ROSU razbijaju barikade uz pomoć šok bombi i sklanjaju građane. U međuvremenu, postavljena je i treća barikada u Zubinom potoku.

Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM, rekao je da su do zuba naoružani albanski specijalci jutros ušli u sve četiri opštine na severu Kosova, kao što su srpske vlasti nedeljama upozoravale da će se dogoditi, na veliku sramotu međunarodne zajednice.

On je rekao da ekstremisti, presvučeni u policijske uniforme ROSU, u Zubinom Potoku napadaju nedužno i nenaoružano stanovništvo, ocenivši situaciju krajnje ozbiljnom i dramatičnom.

On je naveo da je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića obavio razgovore sa više međunarodnih predstavnika i da nema nikakve sumnje kakva će rekacija države Srbije biti ukoliko se ovo odmah ne zaustavi.

Đurić je kazao da je ovo organizovano tobož zbog nekakvih hapšenja u vezi sa kriminalom.

- To su mogli da urade i srpski policajci, umesto toga su rešili da šalju oklopna vozila - rekao je Đurić i dodao da je ovo najgrublje ugrožavanje mira i najdirektnije kršenje svih dogovora i sporazuma.

On je dodao da se preliminarno zna da je više građana KiM srpske nacionalnosti uhapšeno, ali da je jasno da tu cilj nisu nikakva hapšenja, već zastrašivanje.

VIDEO: Isti oficir ROSU-a hapsio Marka Đurića i pripadnike KPS-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. maj 2019 | 11:43

    Ove akcije su izvedene sa ciljem proterivanja ostatka Srba sa KIM.

  • Nebojsa

    28. maj 2019 | 10:55

    Sramota da medjunarodna zajednica na ovo opet ne reaguje.

  • Rastko

    28. maj 2019 | 10:08

    Vucic je barem PROB'O da spase sto se spasti moze ali NATO je najjaca svetska sila i TO moramo najzad da shvatimo tako da nam ne mogu pomoci NIKAKAV crni Putin ili pak Kineski brat Igrutin koji brinu SAMO o svojoj guzici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA