≫ 

KFOR se oglasio povodom akcije ROSU na severu Kosova

Operacija Kosovske policije odvija se po nalogu Tužilaštva na celom Kosovu i nije uperena protiv Srba

  • 37
U severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno, ali se oseća zabrinutost i napetost posle upada kosovskih specijalaca ROSU i hapšenja četvorice Srba. Foto: Tanjug/Sava Radovanović

KFOR je jutros potvrdio da je u toku operacija tzv. Kosovske policije koja se po nalogu Tužilaštva u Prištini odvija na celom Kosovu i, kao i kosovske vlasti, tvrdi da se akcija na severu pokrajine izvodi u okviru borbe protiv kriminala.

- Operacija Kosovske policije odvija se po nalogu Tužilaštva na celom Kosovu, ne samo na severu, i nije uperena protiv Srba, već protiv osoba optuženih za korupciju i kriminal - rekao je za Tanjug portparol komande KFOR Vinčenco Graso.

- Mi za sada pratimo situaciju, u kontaktu smo sa vlastima u Prištini, ali otvorene su nam i komunikacije sa Srbijom - kaže Graso.

Prema njegovim rečima, u pitanju je policijska akcija kakve su se dešavale i u prošlosti, tako da KFOR "samo prati situaciju".

On je prokomentarisao i stav srpskih zvaničnika da KFOR treba da učini nešto po pitanju akcije kosovskih specijalaca.

- O tome je i ranije diskutovano, mi se ne mešamo u akcije policije, dok nam ne zatraže da intervenišemo -  rekao je Graso.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daca

    28. maj 2019 | 11:30

    Ovaj Kfor na KiM sluzi samo za ukras naravno na strani albanaca

  • Miloje

    28. maj 2019 | 10:43

    Ne mesate se? Koja je vasa uloga na KiM? Ovo im je samo izgovor da napadnu Srbe i to posle 10tak dana nakon izbora. Da se lud ne seti.

  • goksi

    28. maj 2019 | 17:35

    Kako ovakve akcije Albanci vrše samo na severu Kosova gde su Srbi a ne tamo gde su Albanci? Ovo je zastrašivanje i prekomerna upotreba sile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA