≫ 

Posle pucanja na Srbe i prebijanja od strane Albanca, EU zove na ''krajnju suzdržanost''

Portparolka EU je odgovorila da operacije policije u Kosovskoj Mitrovici, koje ciljaju ”osumnjičene pojedince iz celog regiona i ostatka Kosova”, a na osnovu naloga Suda, "moraju da budu sprovedene u skladu sa zakonom"

  • 12
KFOR, džipovi, Kosovo Foto: Telegraf.rs

Povodom današnje operacije hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije, portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je za Tanjug da operacije kosovske policije moraju da budu u skladu sa zakonom.

Na pitanje Tanjuga o reakciji Brisela na hapšenje Srba na Severu KiM, portparolka EU je odgovorila da operacije policije u Kosovskoj Mitrovici, koje ciljaju ”osumnjičene pojedince iz celog regiona i ostatka Kosova”, a na osnovu naloga Suda, "moraju da budu sprovedene u skladu sa zakonom".

- Pridržavanje vladavine prava, ukljucujuci i pretpostavku nevinosti, je ono za šta se EU snažno zalaže. Policijske operacije moraju da donesu poverenje u zakon u svim zajednicama. One moraju da jačaju, a ne da slabe napore u cilju normalizacije - izjavila je Kocijančič.

Maja Kocijančić Kocijančič - Printksin: Tanjug

Kocijančić naglašava da EU veruje da je potrebno više saradnje policije i pravosuđa od strane svih aktera i uz puno poštovanje Briselskog sporazuma.

- U konaktu smo sa Beogradom i Prištinom i pozvali smo na ''krajnju suzdržanost'' - kaže Kocijančič.

VIDEO: ROSU upao na sever Kosova, Albanci hapse Srbe

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jerej

    28. maj 2019 | 13:56

    Ovo je otvorena podrška EU teroristima da nastave sa terorom nad Srbima!

  • Poruka Zapadu

    28. maj 2019 | 14:04

    Zapad je podržao Kosovo, ali se ono istrglo njihovoj kontroli. Bez obzira što su tražili da ukinu takse, nisu ih ukinuli. I sve će ih manje slušati. Ukoliko Zapad sada ne reaguje, posle će biti previše kasno. Ako nije već.

  • Ivan

    28. maj 2019 | 13:40

    Dosta je vase politike suzdrzanosti! Vreme je da Srbija krene pravim putem i okrene drugim mogucnostima! EU Izbori su pokazali da EU polako tone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA