"Umesto praznih saopštenja, reagujte na pokušaj okupacije": Palma uputio oštru kritiku KFOR-u zbog upada ROSU na sever Kosova

Palma je rekao da je vreme da sponzori nezavisnog tzv. Kosova treba da prestanu sa praznim saopštenjima u slučajevima grubih kršenja svih dogovora

  • 7

Dragan Marković Plama, predsednik Jedinstvene Srbije oglasio se povodom jutrošnjeg upada specijalnih snaga ROSU na sever Kosova i Methije.

Palma je rekao da je vreme da sponzori nezavisnog tzv. Kosova treba da prestanu sa praznim saopštenjima u slučajevima grubih kršenja svih dogovora.

- Deo međunarodne zajednice, pre svega sponzora nezavisnosti takozvanog Kosova treba da prestane sa praznim saopštenjima, u slučaju grubih kršenja svih dogovora, već da reaguje u skladu sa svojim mandatom. Jutrošnji upad specijalnih snaga ROSU na sever Kosova i Metohije je pokušaj okupacije severa Kosova i Metohije sa krajnjom namerom izazivanja oružanog sukoba između Vojske i policije Srbije i snaga NATO pakta. To je cilj albanskih terorista. Srbija i NATO imaju dogovor o zabrani ulaska oružanih formacija Prištine na sever Kosova bez saglasnosti predstavnika Srba - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Palma je rekao i da ukoliko postoji krivac za određeno krivično delo, da na severu Kosova i Metohije postoji kosovska policija u kojoj su Srbi i da oni mogu da izvršavaju naloge nadležnih sudova, ukoliko za tim ima potrebe.

- Ako je neko izvršio neko krivično delo postoji kosovska policija i na severu Kosova i Metohije, u kojoj su Srbi i oni mogu da izvršavaju naloge nadležnih sudova, ukoliko za tim ima potrebe. Zamislite kako bi reagovao američki ambasador u Beogradu da specijalne snage Vojske i policije Srbije na način kao što to ROSU radi upadnu i hapse Albance u Preševu. Verovatno bi već zasedao glavni štab NATO pakta i Savet bezebednosti Ujedinjenih nacija. Srbija je za mir i stabilnost i za poštovanje svih međunarodnih sporazuma. To isto tražimo i od svih drugih - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    28. maj 2019 | 13:37

    Bravo Palma legendo!!!

  • mihailovic

    28. maj 2019 | 16:16

    PALMA,CELA JUZNA SRBIJA KOSOVO I METOHIJA JE NATO EU OKUPIRANA A NE SAMO SEVER KOSOVA I METOHIJE !!!

  • TOMIC BANE

    28. maj 2019 | 14:24

    Bre Palma, pa valjda su i tebe učili naši stari iz doba kad je Nušić bio konzul na Kosmetu, da psu i šiptaru ne treba verovati. "Na jednog sedi, sa drugim jedi - isto ti misle"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA