Posle ovog napada na sever stvari više neće biti iste: Vučić najavio drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima

Javili su se tek kada su shvatili da smo vrlo ozbiljni u nameri da sačuvamo svoj narod - rekao je Vučić

  • 69

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle današnje akcije specijalne kosovske policije na severu KiM stvari više neće biti iste i da će Srbija imati drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i svima koji su se danas "pravili blesavi".

Vučić je u obraćanju novinarima, po završetku sednice parlamenta o KiM, rekao da sutra sigurno nećemo reći za to što se dogodilo - "puj pike ne važi".

- Biće drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i onima koji su se danas pravili blesavi i govorili da je u pitanju borba protiv korupcije ili se u prvom trenutku nisu ni javljali. Javili su se tek kada su shvatili da smo vrlo ozbiljni u nameri da sačuvamo svoj narod - rekao je Vučić.

Kaže da je u parlamentu predstavljen ozbiljan i iscrpan izveštaj o KiM koji je odogovorno sačinjen.

- Još jedan težak dan je za nama koji govori o namerama albanskih vlastodržaca i onih koji ih podržavaju. To što su pričali da je u pitanu borba protiv korupcije je smešno. Broj uhapšenih Srba govori dovoljno, valjda ispada da su Srbi genetski 14 puta veći kriminalci od Albanaca. To baš i nema nekog smisla, a o onome šta su ostavili u Zubinom Potoku ne treba posebno govoriti - izjavio je predsednik Srbije.

Dodao je da situacija nije ni malo laka, ali da ćemo našom odlučnošću i verom u sebe i ozbiljnošću cele države i hrabrošću našeg naroda na KiM još više marljivije raditi za bezbednost Srba na KiM.

- Da budemo sposobni da grantujemo sigurnost i bezbednost našem narodu na KiM - naglasio je prersednik.

Dodao je da je zadovoljan tokom rasprave pošto je čuo raličite vrste primedbi za koje je znao da nemaju realanog osnova:

- Dobro je da je celokupna javnost mogla da se uveri u to.

Vučić je najavio da će se Srbi na KiM sutra u podne mirno okupiti u Kosovskoj Mitrovici i poručio da će Srbja uvek biti uz njih.

Zasedanje skupštine o Kosovu, skupština Srbije, Kosovo Foto: Nikola Tomić

"NE VERUJEM U DOGOVOR VELIKIH SILA OKO KiM"

Vučić je ocenio da bi bilo lakše ako bi se velike sile dogovorile po pitanju Kosova i Metohije, ali da sumnja da će do toga doći.

Vučić je, na pitanje novinara, posle sednice parlamenta o KiM, da prokomentariše predlog Boška Obradovića da na Kosovo dođe ruska vojna misija, podsetio da je Rusija bila na Kosovu do 2003.godine.

Ukazao je da je Srbija nezavisna zemlja, da poštuje i ima najbolje odnose sa Rusijom, ali i da ima sopstvenu vojsku.

- Ako bi se dogovorile velike sile bilo bi utoliko lakše, ali sumnjam da od tog posla ima nešto - konstatovao je on.

Na kritiku poslanika Ðorđa Vukadinovića zašto je primenjivao sporazume koje je potpisao Borko Stefanović, Vučić je kazao da je svašta do sada čuo, ali ne i ovako nešto.

- Bio sam srećan što su to rekli. Da je drugačiji dan nasmejao bih se. Zamislite kada vas neko optuži što ste poštovali međunarodne ugovore koje je neko ranije potpisao - rekao je on.

"NEDOLAZAK DELA OPOZICIJE GOVORI VIŠE O NJIMA"

- To što deo opozicije nije došao na sednicu Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji više govori o njima, a moj posao je da budem u parlamentu - izjavio je Vučić i naveo da je zahvalan većini poslanika koji su bili na sednici.

Upitan da prokomentariše to što na skupštinskoj sednici nije bilo dela opozicije, Vučić je novinarima posle glasanja o izveštaju o KiM u parlamentu, rekao:

- On su imali televizore u svojim sobama kao biskope, pa da nauče nešto i o KiM. Neki od njih su gledali, neki su na dalekim putovanjima, uživaju u svetskim metropolama, lepo im je.

Kako je istakao, njegov posao je da bude u parlamentu.

- Srećan sam što nisam izašao iz sale nijednog sekunda, što sam uspeo da saslušam sve poslanike, da odgovorim i pokažem poštovanje prema svakome - rekao je Vučić.

Tako predsednik, kaže on, treba da se ponaša, govori i istupa.

- A što se njih tiče, to što nisu bili, većina poslanika je bila. Zahvalan sam tim poslanicima, oni koji nisu bili mnogo više su govorili o sebi nego o meni, o nama ili o bilo kome drugom, a ponajmanje o Srbiji - kaže Vučić.

Kako je rekao, narod će to svakako umeti da oceni na najbolji način jer je, dodaje, narod uvek najbolji sudija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA