• 29

Srbi goloruki stali ispred do zuba naoružanih specijalaca: Detalji upada ROSU u Zubin Potok

Nisu se libili da prebijaju starce i žene i čak su uhapsili tri žene u južnom delu Mitrovice. Pretpostavljamo da su još u pritvoru, nemamo informacije u kakvom stanju i gde se nalaze - rekao je Rakić

  • 29

Predsednik Srpske liste Goran Rakić zatražio je od Tužilaštva da momentalno oslobodi građane Zubinog Potoka koji su uhapšeni tokom jučerašnje akcije ROSU jedinice.

- Razumem da su zadržali policajce koje terete za nešto, nije im prvi put, ali uhapšeni stanovnici Zubinog Potoka nisu krivi ni za šta, sem što su bili tu i što su goloruki stali ispred do zuba naoružanih specijalaca - rekao je Rakić za RTS.

On je istakao da mu je tokom jučerašnje akcije zasmetalo mnogo toga, naročito prekomerna sila ROSU jedinica u Zubinom Potoku.

- Nisu se libili da prebijaju starce i žene i čak su uhapsili tri žene u južnom delu Mitrovice. Pretpostavljamo da su još u pritvoru, nemamo informacije u kakvom stanju i gde se nalaze - rekao je Rakić.

On je naveo da niko nije osudio prekomernu silu tokom akcije i dodao da ne očekuje od Prištine ništa.

- Ne mogu da kažem kakvi će biti naši potezi. Oni će biti donošeni iz minuta u minut, jer odluka koju donesemo sada neće možda biti validna ili u saglasnosti centralne Prištine. Aktiviraćemo naš krizni štab i sastajaćemo se iz časa u čas - rekao je Rakić.

Govoreći o protestima zakazanim za danas na trgu u Severnoj Mitrovici, Rakić je rekao da je namera da se pokaže jedinstvo, da Srbi žele mir na tim prostorima, ali i da se pokaže Prištini i međunarodnoj zajednici koliko Srba ima i da se nisu uplašili brutalne akcije ROSU policije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Draško

    Ni ovakve akcije Prištine neće uspeti uplašiti kosmetske Srbe.

  • Cosimo

    Gde su nasi stari saveznici Rusi? Uvek smo lose birali stranu, sprdaju se sa nama siptsri vec 5 put. Ponizavaju nas a mi samo pretimo praznom puskom preko novina. Znam da ce sad svi Rusofili da nadju opravdanje za uspavanog medveda ali definitivno siptari imaju ledja a mi ne.Nase vojskovodje bi ovo resile za dva dana ali je ovde bitno ko stoji iza tebe.

  • Vasa

    Albanci su jos jednom potvrdili kolike su kukavice i divljaci, a Srbi da su najhrabriji kada je najteze.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima