≫ 

"Crnogorci i Albanci da grade evropski most": Marković u Prištini sa Haradinajem otvorio Razvojni centar Crnogoraca na Kosovu (FOTO)

Otvaranju Centra prisustvovali su, pored najviših zvaničnika tzv. Kosova, predstavnici diplomatskog kora i brojni predstavnici Crnogoraca na Kosovu

  • 36

Razvojni centar Crnogoraca na Kosovu otvoren je danas u Prištini u prisustvu premijera Crne Gore i tzv. Kosova - Duška Markovića i Ramuša Haradinaja, i drugih zvaničnika.

- Crnogorci na Kosovu i Albanci u Crnoj Gori su dva stuba na kojima stoji most saradnje između naših država i zajedno ćemo se truditi da to ne bude nestabilna balkanska ćuprija, već čvrsti evropski most - kazao je Marković na otvaranju, saopštila je crnogorska vlada.

- Centar će biti još jedna snažna karika za jačanje postojećih veza i jačanja ukupne saradnje dve prijateljske države - Crne Gore i Kosova - rekao je Marković koji boravi u zvaničnoj poseti Kosovu.

Ramus Haradinaj Otvaranje centra - Foto: http://kryeministri-ks.net

Dodao je da će Centar doprineti snaženju veza Crnogoraca s matičnom državom i biti mesto okupljanja crnogorske zajednice i negovanja identiteta, kulture, tradicije i njenih vrednosti.

Marković je rekao da ga raduje što u razgovorima s predsednikom Vlade Kosova Ramušom Haradinajem i drugim liderima, "ujedno prijateljima Crne Gore sa Kosova", dobija "odlučne poruke da postoji snažna opredeljenost" za dobrosusedsku saradnju i za zajedničke ciljeve dve države - za pripadnosti evropskim i evroatlantskim strukturama.

Ramuš Haradinaj je kazao da je Kosovo "dom svih građana".

Ramus Haradinaj Haradinaj - Foto: http://kryeministri-ks.net

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači je rekao da će Kosovo i Crna Gora uvek biti prijateljske zemlje, a predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji je istakao da Crnogorci na Kosovu treba da se osećaju kao da su u Crnoj Gori.

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujačić je rekao da će Razvojni centar biti kuća svih Crnogoraca sa Kosova i pozvao Vladu Crne Gore da pojača ekonomsko prisustvo na Kosovu.

Otvaranju Centra prisustvovali su, pored najviših zvaničnika Kosova i predstavnici diplomatskog kora i Crnogoraca na Kosovu.

Posetu Kosovu crnogorski premijer nastavlja sastankom s Haradinajem, posle kojeg će imati konferenciju za novinare.

Predsednik Vlade Crne Gore prisustvovaće i otvaranju poslednje deonica auto-puta "Arben Džaferi" od Prištine do granice Severne Makedonije, u General Jankoviću.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    29. maj 2019 | 13:24

    Sline crnogorske

  • Braca

    29. maj 2019 | 13:46

    Šta li sve nećemo još doživeti! Da se braća Crnogorci ljube sa Šiptarima i nazivaju ih braćom, a Srbi u Crnoj Gori, kao što reče naš Patrijarh imaju manja prava nego nekada u ozloglašenoj NDH! Pitaću ih (Crnogorce) kad im jednog dana Šiptari traže da uzmu pola Crne Gore, kao danas Kosovo Srbiji. E, Milovci, Milovci... Izrodi i bruko srpskog naroda!

  • Sanja

    29. maj 2019 | 13:51

    Jos jedan noz u ledja lepo lepo kakva bre braca izdajnici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA