≫ 

Potezi Prištine vode destabilizaciji celog regiona: Vučić na sastanku upozorio delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona (FOTO)

Vučić je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom

  • 27

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju predvodi izvršni potpredsednik Dejmon Vilson, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republika.

Predsednik Vučić je delegaciji, koja u Beogradu boravi u okviru studijske posete regionu, ukazao na političko bezbednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju.

Aleksandar Vučić sastao se s delegacijom Atlantskog saveta Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom.

On je istakao da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i poslednje akcije prištinskih policijskih jedinica na severu Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji celog regiona.

Aleksandar Vučić sastao se s delegacijom Atlantskog saveta Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Aleksandar Vučić sastao se s delegacijom Atlantskog saveta Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Potpredsednik Atlanskog saveta Dejmon Vilson izjavio je danas da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemaljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    30. maj 2019 | 10:26

    Izgleda da je nekom u interesu destabilizacija regiona, i taj neko je niko drugi nego SAD.

  • Rs

    30. maj 2019 | 10:28

    Neko opasno baca ulje na Balkan sa zemljom da ga zapali ko po Siriji sto rade

  • Gaga

    30. maj 2019 | 10:45

    Svet mora da razume ko je krivac za trenutno stanje na Balkanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA