≫ 

Portparol KFOR-a: Ko god je čitao vesti bio je obavešten o akciji kosovske policije

On je ponovio da akcija specijalnih ROSU jedinica i kosovske policije nije bila usmerena protiv Srba, već se radilo o "legitimnim policijskim jedinicama koje su sprovele operaciju, što je rezultiralo hapšenjem civila i policajaca različitih nacionalnosti"

  • 32

Svi su bili obavešteni o akciji jedinice ROSU, jer su još pre 10 dana u srpskim novinama objavljene vesti i izjave koje su najavile nameru da se na Kosovu uhapsi 26 policajaca, izjavio je portparol KFOR-a Vićenco Graso.

- Ko god je pročitao te vesti, bio je obavešten - rekao je Graso za današnju Politiku.

Graso je tako odgovorio da izjavu predsednika Srbije da je KFOR nije obavestio o akciji.

On je ponovio da akcija specijalnih ROSU jedinica i kosovske policije nije bila usmerena protiv Srba, već se radilo o "legitimnim policijskim jedinicama koje su sprovele operaciju, što je rezultiralo hapšenjem civila i policajaca različitih nacionalnosti".

Graso je dodao i da je specijalna jedinica Kosovske policije bila pozvana da interveniše, jer je bila postavljena barikada na putu, kao i da nije bilo razloga da KFOR reaguje na policijsku operaciju, čiji je cilj bio suzbijanje kriminala.

- KFOR poziva sve da se suzdrže od retorike i provokacija. Ne samo političare i ne samo Srbe - rekao je Graso.

Upitan zašto nije odgovarao na pozive zvaničnika, na početku operacije, Graso je rekao da je ta organizacija tokom čitave operacije imala dobru komunikaciju sa svim relevantnim lokalnim i međunarodnim institucijama.

VIDEO: Telegraf u helikopteru Kfora iznad Kosova i Metohije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA