Kada budem želela otići ću na Kosovo: Brnabić ekspresno odgovorila Pacoliju

Prethodno je Pacoli izjavio da će Brnabićki biti zabranjen ulazak na Kosovo

  • 10

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sigurna da će joj, kada bude želela da ode na Kosovo, to biti omogućeno.

Brnabić je rekla da nije naročito zabrinuta zbog tvrdnje kosovskog ministra spoljnih poslova Behdžeta Pacolija da će joj biti zabranjen ulazak na Kosovo, pošto je izjavila da su politički lideri kosovskih Albanaca ljudi koji su bukvalno izašli iz šume.

- Oni su u uniformi bili u šumi, iz nje su izašli i direktno postali deo političke elite u Prištini. Volela bih da su došli iz nevladinog sektora, ali nisu. Pacoli nije izašao iz šume i čudi me da se našao prozvanim - izjavila je Brnabić.

Prema njenim rečima, lideri kosovskih Albanaca su bili optuženi za najteže ratne zločine, ali su oslobođeni jer su svi svedoci ubijeni tokom suđenja.

- To su osobe koje sprečavaju protok robe, a sledeći korak je onemogućavanje slobode kretanja ljudi, iako se radi o osnovnim civilizacijskim vrednostima. Ako misle da je to u interesu boljeg života na Kosovu, sa tim se ne slažem - izjavila je Ana Brnabić, na konferenciji za štampu sa premijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    30. maj 2019 | 14:32

    Samo tako, Ana.Propalitet koji sebe smatra ljudima će ti se, ili skloniti ili pokloniti.

  • Jelena 1982

    30. maj 2019 | 14:26

    Ko moze da joj zabrani, da dodje u svojoj zemlji

  • D WELLE II

    30. maj 2019 | 14:51

    Tako je premijerko,tako treba posetiti svoj narod u svim delovima RS,i KiM je deo RS i tako treba da ostane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA