Čepurin oštro osudio prištinske vlasti, Vučić poručio da će Srbija istrajati u odbrani svog naroda na KiM

Ambasador Čepurin je rekao da Rusija odlučno osuđuje nesumnjivu provokaciju prištinskih vlasti

  • 52

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o najnovijim provokacijama Prištine i nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da su prethodna dva dana bila veoma teška za Srbe na KiM i Srbiju, a da svi potezi Prištine ukazuju na to da neće ništa lakše biti ni u budućnosti. On je izrazio žaljenje što je ovom prilikom povređen i ruski državljanin Mihail Krasnošokov, službenik Ujedinjenih nacija, kome je poželeo brz oporavak.

Aleksandar Vučić, Čepurin Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Čepurin je rekao da Rusija odlučno osuđuje nesumnjivu provokaciju, koja je, kako je rekao, "odraz arogancije i bahatosti prištinskih vlasti", i traži punu istragu, kao i kaznu za počinioce. On je rekao da je sa zahtevima Rusije upoznat generalni sekretar UN, kao i Misija UN na KiM.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija istrajati u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa, a pre svega svog naroda na Kosovu i Metohiji. On je i ovom prilikom zahvalio Rusiji na pomoći u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Ambasador Čepurin je rekao da će Rusija nastaviti sa aktivnom podrškom Srbiji u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u međunarodnim organizacijama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • waf

    30. maj 2019 | 17:58

    Rusija je iskreni prijatelj Srbije

  • Neko

    30. maj 2019 | 17:49

    Kada uz sebe imamo takvu silu kao što je Rusija, onda smo sigurniji da nam neprijatelji ne mogu ništa.

  • Poslanica

    30. maj 2019 | 16:44

    Sastanak predsednika Vučića i ruskog ambasadora njegove ekselencije Čepurina nije ništa posebno mogao da iznedri.Analizirana je situacija,konstatovano da postoji opasnost od dalje kriminalizacije terorista iz Prištine i sa zapada.Raduje me što je njegova ekselencija saopštila predsedniku da je Rusija povela istragu,obavestila generalnog sekretara UN o zločinima koje Šiptari po nagovoru zapadnih kriminalaca sprovode nad srpskim narodom.Verujem da mu je predsednik Vučić obećao da će generalnog sekretara UN i SB obavestiti o lažima i kriminalu koji se sprovodi nad srpskim narodom na KiM.Nemamo mi koristi od kukanja mora da se popišu sva zlodela koja su napravili,uništena imovina,pohapšeni ljudi bez razloga,izmišljene optužnice i sve druge prevare da bi se dokazalo svetu kako je srpski narod kriminalan i predstavlja remetilački faktor.Obaveza predsednika je da svet upozna zvanično da to nije tačno i da saopšti zapadu i Šiptarima da mogu da nas pobiju ali da ne mogu da dobiju nezavisno KiM.Srpski narod je uvek spreman za odbranu svoje zemlje da se samoorganizuje ako treba,nadam se da su neprijatelji Srbije iz svih ranijih ratova protiv Srba izvukli pouku da srpski narod voli slobodu i ne trpi tuđu čizmu.Živela Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA