≫ 

Nema kraja bezobrazluku: Haradinaj proterao sa Kosova Rusa koga je ROSU brutalno prebio

Ruskog službnika UNMIK-a danas je na VMA obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 14

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da je od Ministarstva inostranih poslova zatražio da "na osnovu ustavnih i zakonskih ovlasćenja" ruskog pripadnika UNMIK-a Mihaila Krašnoščenka, koji je povređen u akciji jedinice ROSU, proglasi za osobu "non grata".

- Odluka je doneta danas protiv ove osobe koja radi kao međunarodno osoblje u Ujedinjenim nacijama i istom se nalaže da napusti teritoriju Republike Kosovo. Ova odluka je stupila na snagu danas, 31. maja 2019. godine - naveo je Haradinaj.

Haradinaj je apelovao na Specijalnog predstavnika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu da poštuje odluku o proterivanju ruskog službenika.

- Odluka je doneta zbog postupka ruskog građanina protiv ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti - naveo je Haradinaj.

Podsetimo, Krasnoščenko je zadobio teške telesne povrede glave usled batina koje je dobio od kosovske policije. On je prvobitno bio zbrinut u zdravstvenom cetnru u Kosovskoj Mitrovici, a juče je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju.

Ruskog službnika UNMIK-a danas je na VMA obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VIDEO: Vučić posetio na VMA Rusa povređenog u akciji ROSU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada SM

    31. maj 2019 | 11:20

    Samo ti provociraj Ruse Siptaru.. Rus ako odluci da te nema, Ima da te nema... Ne Samo tebe, nego nece biti ni Albanije...

  • Ljubiša

    31. maj 2019 | 11:26

    Pa oni razumeju samo silu,niko nije za rat,ali šiptari su kao hijene,jaki samo u čoporu,ali ako naidju dva lava čopor se razbeži.Samo sledeći put odgovoriti silom i biće mirni bar godinu dana.

  • Pod sač bato

    31. maj 2019 | 11:12

    Ma jedini način je odgovoriti vojnom silom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA