Evropa sebi ne može da dozvoli zamrznuti konflikt na Balkanu: Premijer Luksemburga kaže da sastanak u Parizu neće biti propuštena prilika

Budućim generacijama dugujemo rešenje koje će biti doneto uz poštovanje i jedne i druge strane - kazao je Betel

  • 2

Premijer Luksemburga Gzavije Betel ocenio je danas u Beogradu da sastanak u Parizu neće biti propuštena prilika da se razgovara o svim problemima kako bi se pokrenuo dijalog Brograda i Prištine.

- Ne može unilateralna odluka ili rešenje da se donese. Rešenje će biti ono koje će se zajednički doneti i neće biti greška jedne ili druge strane, već će zajednički moći da se dođe do deblokade situacije - rekao je Betel na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Prema njegovim rečima, Evropa sebi ne može da dozvoli zamrznuti konflikt na Balkanu koji će trajati dve ili više decenija.

- Budućim generacijama dugujemo rešenje koje će biti doneto uz poštovanje i jedne i druge strane - kazao je Betel.

Ponovio je da takse koje je uvela Prišina na srpsku robu ne poboljšavaju situaciju i naglasio da te sankcije štete i jednom i drugom narodu.

Betel je ocenio da će sastanak u julu u Parizu, do koga dolazi posle samita u Berlinu održanog krajem aprila na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona, biti prilika za dijalog.

- Najveći problem u politici je taj što svi pričaju jedni pored drugih, a ne jedni s drugima - kazao je Betel i dodao da će pariski skup biti prilika da se razmene stavovi i razgovara međusobno da bi se našlo rešenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA