Uhapšenim policajcima sa severa Kosova određen pritvor od 30 dana

Odbrana ima rok žalbe 24 sata i mi ćemo izjaviti žalbe u ponedeljak - rekao je Vlajić

  • 11

Svim uhapšenim policajcima u akciji Specijalnih operativnih jedinica policije na severu Kosova 28. maja određen je pritvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa jedan od branilaca, advokat Nebojša Vlajić.

- I policajcima i civilima je određen pritvor do 30 dana sa mogućnošću da bude produžen nakon toga. Odbrana ima rok žalbe 24 sata i mi ćemo izjaviti žalbe u ponedeljak - rekao je Vlajić.

Tokom policijske akcije pritvoreno je 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti. Oni su svi suspendovani sa službene dužnosti.

Uhapšeno je i deset građana koji su ometali sprovođenje policijske akcije, od kojih je šestoro odlukom sudije u Severnoj Mitrovici u sredu pušteno da se brani sa slobode.

Portparol i tužilac Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova Sulj Hođa rekao je da su istražne radnje protiv osumnjičenih osoba započete u aprilu prošle godine i da je u međuvremenu saslušan veći broj svedoka kako bi se sakupile činjenice i dokazi za krivična dela zloupotrebe položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenja, uzimanja i davanja mita i slično.

VIDEO: Snimak hapšenja Srba u Bošnjačkoj mahali

(Telegraf.rs/Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    31. maj 2019 | 21:49

    Na cijem su Kosovski srbi,uhapšeni policajci na platnom spisku albasnkom OVK ili Srpskom i kom Ustavu su dali zakletvu Srpskom ili albanskom OVK ?? ZASTO O OVOME CUTI ???? CELA VLADA SRBIJE NA CELU SA PREDSEDNIKOM A.VUCICEM CUTI A TO JE NAJGRUBLJE KRSENJE POSTOJECEG USTAVA SRBIJE !

  • RICINUS

    31. maj 2019 | 18:09

    Ostaju dve opcije za Srbe ... ili da se pokore ili da uzvrat oružjem...

  • Zoko

    31. maj 2019 | 17:52

    Mnogo su kamiona i kombija pustali sumskim putevima izbegavajuci zakon zabrane ulaska nase robe u kosovo , misli li su da nece biti uhvaceni pa posle aj kuku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA