"Hladan tuš" za evropske integracije Srbije: Otvaramo samo jedno poglavlje do kraja juna?

To bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge

  • 9

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu "Večenje novosti", pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu.

To bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

List dodaje i da se ovakav "hladan tuš" za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičkih zemalja kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve, dodaju "Novosti".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    3. jun 2019 | 09:24

    Ne,Kosovo nije uslov pristupanju Eu koliko smo samo puta ovo čuli?!Kosovo je alfa i.omega procesa pristupanja ...

  • 🇷🇸

    3. jun 2019 | 12:58

    Ma kakva EU,jos nam samo ta propast treba.

  • Milorad Vujicic

    3. jun 2019 | 12:38

    Kosovo nece biti priznato nikad.Za evropom nemamo sta zaliti.Vucic vuce dobre konce u ekonomiji i to je sve sto nam treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA