Izaslanici Merkelove i Makrona bili kod Haradinaja: On pričao samo o granicama (FOTO)

Visoki diplomatski predstavnici Nemačke i Francuske danas su na Kosovu radi priprema za samit u Parizu

  • 1

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj rekao je danas da je Priština spremna za postizanje sporazuma, ali pod uslovom da deo sporazuma ne budu granice.

On je to objavio posle sastanka s delegacijom visokih diplomatskih predstavnika Nemačke i Francuske o pripremama za samit u Parizu 1. jula.

- Kosovo je spremno za sveobuhvatan sporazum, za međusobno priznanje sa Srbijom u sadašnjim granicama i pozdravljamo fokusiranje Nemačke i Francuske da se dijalog vrati na potrebni kolosek - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

U toku je sastanak nemačkih i francuskih diplomata s predsednikom Skupštine tzv. Kosova Kadrijem Veseljijem i s šefovima pregovaračke ekipe Prištine Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem, a prethodno su se sastali s Hašimom Tačijem.

Visoki diplomatski predstavnici Nemačke i Francuske danas su na Kosovu radi priprema za samit u Parizu gde će se se 1. jula, uz posredovanje francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, razgovarati o nastavku dijaloga i postizanju sveobuhvatnog pravno-obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    3. jun 2019 | 13:27

    Nema pregovora dok se takse ne ukinu i formiraju Srpske opstine pa tek tada pregovori oko trepce gazivoda elektro distribucije Crkava Manastira crkvenog imanja pitanje goranaca koji nece sa siptarima pa kredit koji Srbija placa , ima tu sumski covece gomila stvari koje treba da se rese a ti blago tebi nepismen .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA