Nastavlja da popušta pod pritiskom SAD: Posle "Sultana" Haradinaj smenio još jednog člana vlade

On je i ovoga puta svoju odluku saopštio na svom Fejsbuk nalogu

  • 6

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, nastavlja da popušta pod pritiskom SAD-a.

Nakon smene Sulejmana Seljimija, bivšeg komandanta OVK, koji je u Prištini osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva tzv. "Sultana", koji je inače bio na mestu Haradinajevog savetnika, Haradinaj je danas smenio još jednog čoveka iz redova svoje vlade.

On je razrešio dužnosti i zamenika ministra javne uprave Bujara Nerjovaja. Nerjovaj je inače osuđen na šest meseci uslovne zatvorske kazne zbog zloupotrebe službenog položaja.

Haradinaj je i danas, kao i onda kada je smenio "Sultana" svoju odluku pravdao time da su obe smene bile "na lični zahtev" smenjenog.

On je i ovoga puta svoju odluku saopštio na svom Fejsbuk nalogu.

Ipak, obe smene su se dogodile nakon nedavne izjave američkog ambasadora na KiM Filipa Kosneta koji je na Tviteru napisao da "ratni zločinci nemaju mesta u kosovskoj vladi" kao i to da SAD izražava duboku zabrinutost zbog toga što se u istoj vladi nalaze i osobe "osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja".

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA