Advokati uhapšenih u akciji ROSU predali žalbe na odluku o produžetku pritvora

Advokat jedne od policijskih službenica uhapšenih na severu Azdren Hodža kaže da u rešenju o pokretanju istrage nema konkretnog opisa za svakog pojedinačno, već se terete kao grupa

  • 1

Advokati policijskih službenika uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji u opštinama na severu Kosova, predali su žalbe na odluku o produžetku pritvora.

Advokat jedne od policijskih službenica uhapšenih na severu Azdren Hodža kaže da u rešenju o pokretanju istrage nema konkretnog opisa za svakog pojedinačno, već se terete kao grupa koju čine policijski službenici i koja je počinila krivično delo, između ostalog, i nečinjenjem.

- To nečinjenje može se razumevati kao da oni nisu izvršili svoje dužnosti koje su bili u obavezni da urade. To je veliki znak pitanja, jer nema opisa konkretnih krivičnih radnji, ima samo opis krivičnih dela, kao što sam naveo - organizovani kriminal, zloupotreba službene dužnosti i primanje mita. Ali, nije precizirano kada, od koga je uzeto, koliko, kada su oni trebali da pokriju te šumske puteve - naveo je za N1 Hodža.

Hodža kaže da je tužilastvo u obavezi da u rešenju o pokretanju istrage, pogotovo kada se radi o krivičnom delu organizovanog kriminala, konkretno opiše krivične radnje svakog pojedinačno i u kakvom se obliku prijavljuje krivično delo.

Kaže da tužilaštvo ide grubim linijama koje i dalje nisu uspostavljene za sve pojedinačno.

- Da li ima dokaza za sve... Jako je rano da se o tome izjasnimo, jer mi nismo, kao advokati, videli spise predmeta, niti dokaze predmeta, ali je ono što je kao konkretno navedeno i u rešenju o određivanju pritvora i u zahtevu za određivanje pritvora, kao da postoje neki transkripti telefonskih razgovora koji inkriminišu sve policijske službenike - kaže Hodža.

VIDEO: Snimak hapšenja Srba u Bošnjačkoj mahali

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    5. jun 2019 | 23:34

    Danas samo kriminalci i bivši krimosi sada "poduzetnici-pošteni ljudi"drže u džepovima dostupne advokate.Što će nevinu i poštenu advokat? Usluge advokata skupa je rabota.Isti traže rupe u Zakonu ili pogređku provoditelja Zakona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA