≫ 

Haradinaj protiv kompromisa: U Nemačkoj ponovio nemoguće uslove

Haradinaj je ovom prilikom iskazao svoje viđenje dijaloga između Beograda i Prištine

  • 2

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj sastao se jutros sa parlamentarnom grupom Bundestaga zaduženom za jugoistočnu Evropu.

Kako je saopšteno tema razgovora na sastanku bila je sveukupna situacija na tzv. Kosovu, dešavanja u regionu, bliska saradnja tzv. Kosova i Nemačke i proces dijaloga sa Srbijom.

Haradinaj je ovom prilikom iskazao svoje viđenje dijaloga između Beograda i Prištine.

- Kosovo je za dijalog i postizanje svobuhvatnog sporazuma koji može rezultirati jedino priznanjem postojećih granica - rekao je on.

Na istom sastanku Haradinaj je tražio i ukidanje viza za građane tzv. Kosova.

- Ponovio sam da su građani Kosova jedini u regionu Zapadnog Balkana koji ne uživaju slbodno kretanje zbog viznog režima i da s pravom očekuju da Nemačka ovo procesu da pozitivan epilog - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Haradinaj je u Berlinu razgovarao sa članovima parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu Bundestaga, Josipom Juratovićem, Nezahatom Baradarij iz SPD, Fridrihom Ostendorfom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kBot

    6. jun 2019 | 11:41

    "Kosovo je za dijalog i postizanje svobuhvatnog sporazuma koji može rezultirati jedino priznanjem postojećih granica"....pa što ne kažeš? Priznati Kosovo pod novim imenom kao srpsku Pokrajinu jer im smeta dugačak naziv Kosovo i Metohija, valjda zato što Vojvodina ima samo jednu reč u svom imenu. Ostaje srpska Pokrajina pod su ernitetom Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom. Treba izpregovarati u vezi ekonomije i bezbednosnih snaga. Mislim da je to prihvatljivo ;-)

  • Milorad Vujicic

    7. jun 2019 | 11:33

    Treba izbrisati naziv kosovo i metohija i samo Srbija u granicama priznatim u UN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA