Tačijeva provokacija uoči odlaska u Bratislavu, gde će biti i Vučić: Lideri Srbije žive u prošlom veku

Čak je i na ovoj konferenciji rekao da će raditi na pridruživanju "Preševske doline" Kosovu, ne dovodeći u pitanje suverenitet tzv. Kosova

  • 10

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, pre odlaska u Bratislavu, gde će prisustvovati međunarodnoj konferenciji koju je organizovao "GlobSec", obratio se medijima. Na ovoj konferenciji će učestovavati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prethodno izjavio da neće biti bilateralnog susreta sa Tačijem.

- Slovačka nije priznala nezavisnost Kosova, ali je podržala Kosovo. Na ovam forumu će se diskutovati o aktuelnoj stvarnosti Kosova, predstaviće dostignuća Kosova na 20. godišnjicu slobode. To će biti prilika da se razgovara o dijalogu između Kosova i Srbije i postizanju istorijskog sporazuma između dve zemlje - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, dijalog između Beograda i Prištine treba da se nastavi bezuslovno i rezultira sporazumom, koji će podrazumevati uzajamno priznavanje i priznavanje od strane pet zemalja EU, prenosi RTKlive.

- Eventualni sporazum između Kosova i Srbije će doneti mir - rekao je on.

Prema njegovim rečima, na sastancima na forumu će takođe tražiti podršku za liberalizaciji viznog režima.

- Sada je vreme za liberalizaciju i neće gubiti vreme - rekao je on.

Tači je rekao da bi za takse na srpsku robu trebalo da ostanu na snazi i da ne treba da se posmatraju kao kriterijum za viznu liberalizaciju.

Čak je i na ovoj konferenciji rekao da će raditi na pridruživanju "Preševske doline" Kosovu, ne dovodeći u pitanje suverenitet tzv. Kosova.

Za lidere Srbije, Tači je rekao da žive u prošlom veku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    6. jun 2019 | 12:56

    A vi jos niste izasli iz prvobitne plemenske zajednice.

  • Dragan

    6. jun 2019 | 12:31

    Ako srpska vlada zivi u proslom veku onda ti siptare zivis u pra istorijskom veku. Slugo americka, zlocincu, doci ce ti kraj, za sve ces platiti.

  • slađa

    6. jun 2019 | 12:37

    Hašim Tači misli da je svoju terorističku prošlost ostavio u 20. veku i da je to muzeološki artefakt. Žao mi je. Ratni zločini ne zastarevaju. Slovačka nije trebalo da poziva predstavnika prištinskih vlasti koji je ubijao srpske civile i učestvovao u ratnim sukobima, samo zato što misli da tako pomaže Srbiji u oživljavanju dijaloga. Srbija se ne slaže ni sa politikom predsednika Vučića, a ne sa politikom čoveka koji će odgovarati kad tad za svoja nedela koja su i pred međunarodnim zakonodavstvom prepoznata sasvim pravilno kao zločini protiv čovečnosti. Vijorila se i zastava tzv Kosova na Notr Damu 11.11.2018, pa smo videli epilog. O brutalnosti protiv pripadnika mirovnih snaga UN na severu KiM smo takođe dovoljno videli i uverili se koliko su zemlje članice EU koje nisu priznale tu teritoriju za nezavisnu državu bile u pravu. Kakav bi teror bio sprovođen nad srpskim stanovništvom kada bi im se dale odrešene ruke. EU da uvede sankcije prištinskim vlastima kako bi ukinuli takse zbog normalizacije života i privrede u celom regionu, a ne zbog dijaloga. što se duže bude odlagala takva odluka, više ćette uzaludnih napora činiti da ubeđujete Srbiju kako je naše društvo i država za nešto odgovorno. A nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA