Kif u oproštajnoj poseti ministru spoljnih poslova: Dačić zahvalio na unapređenju bilaterelnih odnosa (FOTO)

Kif je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denisa Kifa, koji je istakao da iz Srbije odlazi veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija sa kojima je sarađivao.

Ambasador Kif je naglasio da je fokus njegovog rada u Beogradu bio usmeren na pružanje podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i unapređenje ekonomskih odnosa u cilju uspostavljanja stabilnijeg, bezbednijeg i prosperitetnijeg regiona.

On je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem, kao i sa Ministarstvom spoljnih poslova u celosti.

Ivica Dacic, Denis Kif Denis Kif i Ivica Dačić- Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanovic

Obostrano je ocenjeno je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno na ekonomskom planu.

Šef srpske diplomatije ukazao je na dugu tradiciju bilateralnih odnosa, koju je posebno karakterisalo prijateljstvo dve zemlje u Prvom i Drugom svetskom ratu. 

Dačić je istakao značaj razvoja bilateralne saradnje, ukazavši na neophodnost intenzivnije razmene poseta na visokom nivou.

Uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, ministar Dačić je ambasadoru Kifu poželeo puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata u Srbiji, saopštio je MSP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dux

    7. jun 2019 | 12:01

    Sta ti je politika, moras da hvalis nekoga ko ti radi o glavi.

  • Ivan

    6. jun 2019 | 20:23

    Dacic koji se kune u majku Rusiju i ambasador Britanije koja majka Kosova. :) Srecan mu put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA