Joksimović sa Fabricijem i ambasadorima EU o izveštaju Evropske komisije (FOTO)

Ministarka je, ispred Vlade Srbije, ponovila ocene o Izveštaju EK o napretku, odnosno da se ukupno konstatuje napredak u pristupanju, iako Srbija smatra da je urađeno više nego što što je obuhvaćeno Izveštajem

  • 0

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o poslednjem Izveštaju Evropske komisije i očekivanjima od nastavka procesa pregovora.

Ministarka je, ispred Vlade Srbije, ponovila ocene o Izveštaju EK o napretku, odnosno da se ukupno konstatuje napredak u pristupanju, iako Srbija smatra da je urađeno više nego što što je obuhvaćeno Izveštajem.

SRBIJA EU AMBASADORI SASTANAK

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posebno je istakla, što, kako navodi, do sada nije dovoljno naglašeno, da je u najvećem broju poglavlja konstatovan napredak.

Ona je ukazala da je vrlo važno što su se na sastanku, koji je organizovan u formatu šef delegacije EU i diplomatski predstavnici članica, čuli stavovi ambasadora država EU, što predstavlja jasan signal da je Srbija apsolutno otvorena i spremna za konstruktivnu debatu i razmenu mišljenja.

To, navodi se u saopštenju, potvrđuje ozbiljnost naše zemlje kao kandidata.

SRBIJA EU AMBASADORI SASTANAK

Fabrici i ambasadori članica EU zahvalili su Jadranki Joksimović na otvorenom i konstruktivnom razgovoru-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Fabrici i ambasadori članica EU zahvalili su Jadranki Joksimović na otvorenom i konstruktivnom razgovoru, a ministarka njima na spremnosti da čuju naše mišljenje i argumente koje smo izneli.

Joksimović je zaključila da Srbija svakako očekuje da do kraja predsedavanja Rumunije Savetom EU otvori neka od poglavlja za koja je spremna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA