≫ 

Dekolonizacija? To je najveća glupost! Dačić u lice Čitaku: Evo šta se desilo posle sednice Saveta bezbednosti UN (VIDEO)

Srpski šef diplomatije je oštro odbrusio ambasadorki tzv. Kosova u SAD

  • 11

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu, i po okončanju zvaničnog dela na Ist riveru, imao je oštar duel sa Fljorom Čitaku, predstavnicom Prištine.

Revoltiran njenom izjavom da je u slučaju Srbije i Kosova reč o dekolonizaciji, on je Čitaku, po završetku sednice, jasno i glasno poručio da je to najveća glupost na svetu.

Dačić je o tome govorio i za RTS.

- Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da Vas nije sramota, to je čist bezobrazluk - rekao je Dačić.

Ovaj srčani govor Dačića posle sednice Saveta bezbednosti UN očito je zasmetao Bedžetu Pacoliju, ministru spoljnih poslova tzv. Kosova.

Naime, on je na svom Tviter nalogu podelio snimak duela Dačića i Čitaku, uz nepriličan komentar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni

    11. jun 2019 | 00:15

    Dačiću,ti si Bog i svaka ti cast!

  • Milorad Vujicic

    11. jun 2019 | 05:01

    Sa siptarima nece biti dogovora dokle god im ne pokazemo zube a to vredi i za zapadne zemlje koje podrzase ovu nakaradnu tvorevinu od nezavisnog kosova,uostalom to je nezakonito priznanje ali njima dovoljno da nama prave politicke ali i ekonomske probleme.Zapad je najvecu gresku napravio zamjerivsi se debelo Srbima.

  • Mare1

    11. jun 2019 | 02:29

    Dacic uci teroriste lepom ponasanju tako treba.Uzas sta se desilo sa Kosovom sta se dopusta svet je kiksnuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA