≫ 

Tramp poziva Beograd i Prištinu na međusobno priznanje

Jedini put ka boljoj budućnosti je dijalog među susedima, koji ima za cilj normalizaciju odnosa i otvara put Srbiji i Kosovu da dobije zakonsko mesto unutar euroatlanske zajednice - kazao je portparol

  • 53

Bela kuća pozvala je tzv. Kosovo i Srbiju da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se fokusira na uzajamno priznanje, javlja Glas Amerike na albanskom.

U izjavi povodom 20. godišnjice okončanja NATO agresije, portparol Bele kuće Džud Dir je kazao da Priština i Beograd trebaju da udvostruče napore radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma, zasnovanog na uzajamnom priznanju i uklanjanju svih prepreka ka napretku.

- Jedini put ka boljoj budućnosti je dijalog među susedima, koji ima za cilj normalizaciju odnosa i otvara put Srbiji i Kosovu da dobije zakonsko mesto unutar euroatlanske zajednice - kazao je portparol.

On je dodao da su SAD spremne da pomognu ceo proces, ali da je na Kosovu i Srbiji da poduzmu sledeće korake, navodi se u izjavi Bele kuće, u kojoj se pozivaju Priština i Beograd da deluju i da ne ostave taj posao budućim generacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. jun 2019 | 10:22

    Pokazi nam koga je neprijatelja to Amerika priznala kao sebi ravnopravnog pa da to uradi i Srbija

  • Rastko

    11. jun 2019 | 10:44

    Samo primite Srbiju u Euroatlansku zajednicu i stvar resena !

  • Rastko

    11. jun 2019 | 10:41

    Nama ste svi vi ionako bliski tako da nemamo potrebu da nam to priznaju oni koji bi zaladjeni s'mozgom teritorijalno da budu komsije s'preko okeanskim a ne sebi bliskom i maticnom drzavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA