Vuk Drašković: Tražiti od SB UN da podrži prilagođavanje granica između Srbije i Kosova

Srbija treba da zatraži od SB UN rezoluciju kojom se garantuje sve ono što stoji u Ahtisarijevom dokumentu, kaže on

  • 32

Gostujući u emisiji "STAV" na TV 02 predsednik SPO i poslednji šef diplomatije zajedničke države SCG Vuk Drašković izjavio je da Srbija treba da iznese zahtev pred Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

- Ako je moguće, a moguće je, Srbija treba da zatraži od SB UN rezoluciju kojom se garantuje sve ono što stoji u Ahtisarijevom dokumentu, a što su Albanci prihvatili i da se zatraži primena, jer je to maksimalna zaštita srpskog naroda na KiM, uz molbu Rusiji da ne sprečava usvajanje ovakve jedne rezolucuje - rekao je on.

Drašković, takođe, smatra i da bi smo posle ovakvog jednog zahteva mogli da zatražimo od SB UN da izrazi načelnu saglasnost za dogovor između Srbije i Kosova za prilagođavanje postojećih granica, dakle mogao bi se izbeći izraz razmena teritorija, korekcija granica ili deoba.

- Smatram da niko u SB UN ne bi imao ništa protiv prilagođavanja granica jer "nije normalno da granica između Srbije i Kosova ide Pančićevim vrhom - rekao je predsednik SPO Vuk Drašković u emsiji "STAV" na TV O2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Srbije

    11. jun 2019 | 23:24

    Veliki čovek i pisac, najveći Srbin svih vremena!

  • Zlatan

    11. jun 2019 | 22:52

    Kakvi su ovo izdajnici...strasno..

  • Ljubisa

    15. jun 2019 | 16:43

    Evo prave istine koju hrabro moze da iznese samo drzavnik Vuk Draskovic.Histerija budala,pilecih mozgova koji veruju lazima ili jos vise udbasa koji te lazi serviraju narodu je potpuno ocekivana.Nije Vuk izgubio Kosovo nego nerazumna i neodgovorna politika Milosevica i Seselja.Kucnuo je cas istine i svi koji su proizvodili lazi i obmane uskoro ce biti gubitnici. Vuk je svojim nastupom ohrabrio mnoge institucije da iznesu i odbrane pravu istinu o Kosovu iako je ona za sve nas bolna ali otreznjujuca.Ocekujem da SANU i druge vazne institucije i stranke koje vode odgovornu politiku hrabro podrze istinu koju je izneo Vuk Draskovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA