Klark priziva nov sukob u regionu? "Putin može da izazove rat na Balkanu, samo čeka svoju šansu"

To je kriza koja čeka trenutak i kad god Putinu zatreba on će je započeti, možda na Kosovu, možda u Ukrajini, možda u Baltičkim zemljama - rekao je penzionisani general

  • 22

Penzionisani američki general Vesli Klark, tvrdi da na Balkanu postoji rizik od novog rata i tvrdi da bi do njega mogao da dovede ruski predsednik Vladimir Putin, koji, kako je rekao, samo čeka svoju šansu.

- Balkan je jedan od regiona koje ruski predsednik Vladimir Putin može da pretvori u krizno područje - rekao je Klark za prištinsku RTK.

Kako je rekao, to je "kriza koja čeka trenutak" i kad god Putinu zatreba on će je započeti.

- Možda na Kosovu, možda u Ukrajini, možda u Baltičkim zemljama - precizirao je Klark.

Penzionisani američki general i komandant NATO-a za vreme bombardovanja SR Jugoslavije prisustvovao je juče u Prištini centralnom skupu povodom 20 godina od ulaska NATO trupa na Kosovo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    13. jun 2019 | 17:30

    Da su vec danas rasporedjene ruske vojne baze po Srbiji ratni americki zlocinci Olbrajt,Klinton,Klark i ostala banda nebi se usudili ni da pomisle da dodju u juznu Srbiju Kosovo i Metohiju a kamoli da se opet pojavljuju u juznu Srbiju Kosovo i Metohiju ali Srpska zvanicna politika je NEMOZES ME VISE PONIZITI U UDARITI KOLIKO JA MOGU TRPETI DO POSLEDNJEG SRBINA I POSLEDNJEG PEDLJA SRPSKE ZEMLJE!.........ZATO NAM JE OVO OVAKO 20 PUNIH GODINA. SRPSKI SLAVNI PRECI PREVRCU SE U GROBU OD BRUKE I SRAMOTE OVIH IZA NJIH !

  • Nikolas

    13. jun 2019 | 09:18

    SRBIJA MORA DA TRAZI RUSKE BAZE SA ORUZJEM ZA ODVRACANJE JER BORAVAK ZLIKOVACA NA KOSOVU NAM GOVORE DA SE SPREMA RAT I DA AMERIKA NE ZELI MIR U SVETU!!! AMERIKA MASOVNO NAORUZAVA VELIKU ALBANIJU!!! CRVENI ALARM!!!

  • Dex

    13. jun 2019 | 12:16

    Reče general zemlje koja je izazvala više ratova nego što ima godina svog postojanja.... Oni u svom rečniku nemaju reč "cinizam".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA