≫ 

Trampov specijalac za Balkan pozvao opoziciju da učestvuje na izborima

Palmer je predstavnicima dela opozicije preneo poruku administracije iz Vašingtona da se ne slažu sa bojkotom izbora, jer bi to, kako smatraju, narušilo demokratski princip - prenosi dnevni list Danas

  • 7

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja, Metju Palmer, pozvao deo opozicije, sa čijim se predstavnicima sastao 11. juna u Beogradu, da učestvuju na sledećim parlamentarnim izborima, objavio je dnevni list Danas pozivajući se na diplomatske izvore.

Danas piše da je Palmer predstavnicima dela opozicije preneo poruku administracije iz Vašingtona da se ne slažu sa bojkotom izbora, jer bi to, kako smatraju, narušilo demokratski princip.

Predstavnici opozicije, prenosi Danas, rekli su Palmeru da neće izaći na izbore ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, a to su reforma REM-a i otvaranje medija za opoziciju.

Osnivači Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić i predsednik Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović sastali su se pre dva dana sa Palmerom, koji je dan ranije imao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Sa bojkotom izbora, kako piše Danas, ne slaže se ni Evropska unija u kojoj vlada stav da je parlament mesto za "okršaj" vlasti i opozicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auu..

    13. jun 2019 | 10:05

    ...zamenik pomocnika drzavnog sekretara....???

  • V

    13. jun 2019 | 09:49

    Baš njega briga za Kosovo i tenzije u regionu, on je došao da se bavi unutrašnjom politikom Srbije i opozicijom.

  • KK

    13. jun 2019 | 10:03

    POZVALI SU IH NA UTAKMICU KOJU SU UNAPRED IZGUBILI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA