≫ 

Vlada Crne Gore se oglasila posle poziva Vučića: Sami donosimo svoje odluke

Služba za odnose s javnošću crnogorske vlade je navela i da ne želi da kreira zakonodavni okvir ni jedne strane države i da ne dopušta bilo kome da kreira njihov sistem

  • 9

Crnogorska vlada saopštila je danas, nakon što je predsednika Srbije Aleksandar Vučić pozvao Crnu Goru da ne usvaja predlog Zakona o slobodi veroispovesti, da niti Podgorica "kreira" zakonodavne aktivnosti Srbije, pa neće ni Srbija crnogorske.

- Zahvaljujemo se predsedniku Vučiću na savetima. Ali ga podsećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini - naveli su u Vladi Crne Gore za CdM.me.

Služba za odnose s javnošću crnogorske vlade je navela i da ne želi da kreira zakonodavni okvir ni jedne strane države i da ne dopušta bilo kome da kreira njihov sistem.

- Mi nemamo niti ćemo imati ambicije da utičemo na zakonodavnu aktivnost države Srbije niti ćemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke - navode u crnogorskoj vladi.

Predsednik Vučić je ranije danas u Beogradu izjavio da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dve zemlje i da zato moli vlasti ili većinu u CG da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    13. jun 2019 | 16:14

    Zajednice siptara, hrvata i muslimana, a Srba nema nigde i nikakva prava iako su najveca manjinska zajednica u Crnoj Gori. Ovo sto radi vlast u Crnoj Gori radili su fasisti jevrejima pred drugi svetski rat i za vreme istog. Genocid se vrsi nad Srbima svuda u okruzenju a svet cuti i ne preduzima nista kako bi zaustavio progon.

  • Deks

    13. jun 2019 | 16:49

    Dobro su mu i odgovorili nek reši probleme u svojoj kući ako može a ima i Crnogoraca kod nas neka reaguje ali on nema ugled u svetu tako ostalo mu je samo da prica

  • Zis

    13. jun 2019 | 17:10

    Vidim ja da ce Milo da izazove gradjanski rat u Crnoj Gori zivi bili pa videli .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA