"Nećemo ćutati dok nam otimaju svetinje": Vulin reagovao na odgovor Vlade Crne Gore Vučiću

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin

  • 9

Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

U regovanju na napad crnogorske vlade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju predlog zakona o slobodi veroispovesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o "velikoj Albaniji" i ne sme ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado meša u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

- Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i veru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu usledio je napad na Vučića - naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika - istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.

- Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba - poručio je ministar Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    14. jun 2019 | 08:22

    Наравно и језик и писмо и све остало отето да врате , а пошто су "ослобођени" (ту наравно убрајам само милогораца градове у Црној Гори , а зна се и који су то они ( Тузи , Улцињ ... )) нека српско не краду и копирају већ себи стварају и праве....

  • Burim

    14. jun 2019 | 06:12

    Jedino s’Crnogorcima niste ratovali, u svadju sa svima Pitajte sebe zasto?

  • KANADA

    14. jun 2019 | 00:20

    TI DA ĆUTIŠ, SRAMOTO SRPSKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA