≫ 

Ambasador Skat traži pravdu za ubijenu braću Bitići

Ubistvo počinjeno od strane onih koji treba da sprovode zakon još uvek ostaje nekažnjen - napisao je ambasador na Tviteru

  • 22

Na današnji dan, 2001. godine, u Petrovom selu je otkrivena masovna grobnica sa leševima 75 kosovskih Albanaca, među kojima su bili i braća Bitići, pripadnici terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova". Ovim povodom, na Tviteru se oglasio i ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skat.

- Na današnji dan 2001. godine u Petrovom selu je otkrivena masovna grobnica sa leševima 75 kosovskih Albanaca. Među poginulima i tri američka državljana, braća Bitići. Ubistvo počinjeno od strane onih koji treba da sprovode zakon još uvek ostaje nekažnjen - napisao je ambasador.

Braća Ilija, Mehmet i Agron Bitići su bili teroristi američkog državljanstva, albanskog porekla, koji su se tokom rata na Kosovu borili u redovima terorističke paravojne organizacije zvane Oslobodilačka Vojska Kosova.

Krajem juna 1999. uhapšeni su od strane srpskih vlasti na administrativnoj granici sa Srbijom zbog ilegalnog ulaska u zemlju. Prekršajno su osuđeni u Prokuplju 27. juna na 15 dana zatvora, a zatim i pušteni tri dana ranije, od kada ima se gubio svaki trag.

Njihova tela pronađena su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom selu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pele

    14. jun 2019 | 11:41

    Mene zanima šta su tražili na ratištu američki državljani šta su očekivali da ih naši gadjaju sampitama

  • luka

    14. jun 2019 | 10:55

    Mi trazimo pravdu za milicu rakic sto ste je ubili!pravda za teroriste ne postoji!

  • Сања

    14. jun 2019 | 11:12

    Хоћемо и ми правду за невино страдале током НАТО бомбардовања за малу Милицу ,Марка и још много деце и одраслих убице затрли се Дабога!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA